Dubbel freestyletävling i Karlstad

Jag var ju väldigt sugen på att anmäla till dagens tävling just för att det var en dubbeltävling, men samtidigt väldigt tveksam eftersom att jag kände att vi behövde ett nytt program. Medan jag satt och letade låt till Thyra, så hittade jag en låt till Lhine istället och gjorde ett program till henne på sisådär en kvart. Så till slut bestämde jag mig för att om jag skulle hinna hitta en ny låt till Thyra, då skulle det bli fyra starter i Karlstad!

Inför den här dagen hade jag siktat mot stjärnorna, och hade tänkt åka hem med fyra uppflyttningar och en FDII-titel. Det gick inte riktigt som jag hoppats, men ett uppflyttningspoäng och två vinster blev det för Thyra samt två uppflyttningspoäng och en vinst blev det för Lhine! På förmiddagen gillades inte mitt och Thyras program riktigt, så till eftermiddagen gjorde jag om programmet lite.

Jag är så nöjd med den här dagen. Både Thyra och Lhine har gjort jättebra ifrån sig, även om Thyra var lite svår att hålla ihop och Lhine tyckte det hela var lite konstigt. Lhines program är jag mest nöjd med. Det är väldigt enkelt utan några häftiga rörelser, men det räcker gott i klass I. Thyras program känns lite sisådär, tempot matchar inte riktigt.

Domarna blev också lite fundersamma, och efter avslutet i första programmet hade de tänkt ”Vad hände nu?”. Thyra gasade på rejält i sista tempoväxlingen, så det gick lite för fort om man säger så… Likaså på eftermidddagen, när jag bytte ut en rörelse till ett slalom där jag går bakåt. Det gick bara fortare och fortare för varje steg jag tog. Svisch, svisch, svisch!

Programmen vi har nu kommer jag iallafall fortsätta med tills Thyra och Lhine har sina FD-titlar. Kanske att jag ändrar något ytterligare i Thyras program, nu när jag efter den här dagen har lärt mig så mycket mer om freestyle. Jag och Anna tog nämligen en pratstund med domarna efter förmiddagens tävling för att få hjälp att förstå poängen och kommentarerna vi fått. Hur nyttigt som helst!

Här kommer Thyras poäng:
På förmiddagen missade vi uppflyttningen med 0.15 poäng i ena kategorin, på grund av för mycket liknande rörelser. Det ändrade jag lite på till eftermiddagen, och då gick det bättre även om vi tappade poäng på tolkningen av musik för Karolina när den nya rörelsen gick lite för snabbt. Placering 1/3.

Domare 1, Karolina Pettersson
Utförande: 8.0
Programmets planering och kvalitet: 7.8
Tolkning av musik: 8.2
Härlig tolkning av musiken där ni verkligen satte rörelserna till musiken. För ännu högre poäng önskar jag se mer variation. Musiken stämmer fint till hunden i många partier men i vissa är hunden snabbare, men jag förstår att det är svårt att finna.
Totalt: 24

Domare 2, Johanna Lehman
Utförande: 7.7
Programmets planering och kvalitet: 6.9
Tolkning av musik: 7.9
Jättefint program!!! Störs lite av många upprepningar (neddrag planering). Fin tolkning av musiken.
Totalt: 22.5

Slutpoäng
Utförande: 7.85
Programmets planering och kvalitet: 7.35
Tolkning av musik: 8.05
Totalt: 23.25

På eftermiddagen fick vi en ny domare, Anita Axelsson. Det gjorde mig lite nervös, men Thyra gav bara ifrån sig ett enda litet skall… som vi inte fick nerdrag för. Istället fick vi jättefina poäng! Av Karolina fick vi lite längre poäng för tolkingen av musik, då den nya rörelsen gick lite för fort. Placering 1/4.

Domare 1, Karolina Pettersson
Utförande: 8.0
Programmets planering och kvalitet: 8.0
Tolkning av musik: 7.5
Härlig tajming till musiken, där det gick! Önskar något mer variation i rörelserna för högre poäng. Musiken har få variationer i sig vilket gör det svårt att få högre poäng. Musiken stämmer inte riktigt till hundens tempo i vissa delar i programmet. Fint flyt.
Totalt: 23.5

Domare 2, Anita Axelsson
Utförande: 8.8
Programmets planering och kvalitet: 8.6
Tolkning av musik: 8.9
Lite trevande början, men sedan tog det sig och som det tog sig! Snygga och rena positioner. Härlig energi och fint samarbete. Bra jobbat!
Totalt: 26.3

Slutpoäng
Utförande: 8.40
Programmets planering och kvalitet: 8.30
Tolkning av musik: 8.20
Totalt: 24.90

Här kommer Lhines poäng:
Lhine var lite störd av det runt omkring på förmiddagen, men hon gjorde ändå allt som hon skulle! Vi har inte tränat länge och bara i lugn miljö, så jag visste inte riktigt hur hon skulle reagera i dagens miljö. Placering 3/13.

Domare 1, Karolina Pettersson
Utförande: 8.0
Programmets planering och kvalitet: 8.0
Tolkning av musik: 8.1
Gulligt slut! Prydligt och fint utfört. Bra musik för hunden!
Totalt: 24.1

Domare 2, Johanna Lehman
Utförande: 8.2
Programmets planering och kvalitet: 8.3
Tolkning av musik: 8.0
Superfint och gulligt program med bra flyt, diskreta signaler och en musik som passar utmärkt för hunden. Härligt!
Totalt: 24.5

Slutpoäng
Utförande: 8.10
Programmets planering och kvalitet: 8.15
Tolkning av musik: 8.05
Totalt: 24.30

På eftermiddagen tyckte Lhine att det var kul att få köra igen! Jag råkade klanta till det lite, och skrattade åt det på planen, när jag sa fel kommando när Lhine skulle göra en snurr till höger. Av någon korkad anledning så har jag inte samma kommandon på Thyra och Lhine… Placering 1/12.

Domare 1, Johanna Allanach, Danmark
Utförande: 9.0
Programmets planering och kvalitet: 8.7
Tolkning av musik: 8.8
Nice opening setting the mood. Good finish pose. Nice flow throughout. Ok variation of moves för the level. Good choice of music for the dog.
Totalt: 26.5

Domare 2, Johanna Lehman
Utförande: 8.3
Programmets planering och kvalitet: 8.6
Tolkning av musik: 8.7
Otroligt fint och stämningsfullt program med några få missförstånd. Musik som passar hunden och en fin tolkning av musiken.
Totalt: 25.6

Slutpoäng
Utförande: 8.65
Programmets planering och kvalitet: 8.65
Tolkning av musik: 8.75
Totalt: 26.05

Samtliga program finns på film, och kommer att komma upp här i bloggen så småningom även om jag inte är helt säker på om jag vill visa dom. Till nästa gång ska jag dra upp mina leggings över fläskfilén som jag har hänger runt midjan. Ha, ha.

Till sist måste jag bara tacka Anna och Åza för sällskapet! Jag brukar sitta ensam i något hörn och vara nervös, men det var ju verkligen mycket trevligare att umgås och prata freestyle. Extra stort tack till Åza, som så snällt delade med sig av plats i sitt tält. Jösses vad blöta vi hade blivit annars! Vi samlade på oss uppflyttningspoäng alla tre, så det blev mycket glädje att dela. Underbart!

27 augusti, 2011 | 10 kommentar »

10 kommentarer till “Dubbel freestyletävling i Karlstad”

 1. Lovisa, Inja & Fendi:

  Tack för grattiset 😀 Stort grattis till dig och dina fina tjejer 🙂 Hoppas att vi träffar på varandra på någon tävling framöver 🙂

 2. Nathalie och Ayax:

  Stort grattis till en superbra dag! Ångrar så att jag inte åkte på denna tävlingen, hade varit väldigt skönt att beta av två klasser på samma dag!

  Klart du ska lägga upp filmerna, ska bli jättekul att se! 🙂 (jag fick ju inte se något av programmen när vi tränade sist);)! Tycker det är väldigt imponerande att du kan gå in och ta uppflytt efter uppflytt med dina hundar som verkar väldigt stabila på tävlingsbanan och presterar bra i princip jämt! 🙂

  Keep up the good work! 😀

 3. Anna&Trion:

  Det var verkligen en kul dag, även om vädret, musiken, speakern osv inte riktigt var på vår sida 😉 Tur Åza hade tält iaf! Haha.

  Superkul att äntligen ha träffat dig 🙂
  Tack själv för trevligt sällskap!

  Ses i Linköping!
  Ska fila på förbättringarna nu 😉

  G R A T T I S =)

 4. Anna&Trion:

  Nä just det ja.

  GRATTIS
  GRATTIS
  GRATTIS måste det ju bli 😉

 5. Ingela, Zeb, Indy:

  Grattis och bra jobbat! =)

 6. Terese:

  Stort grattis!:D

 7. Sandra:

  Grattis! Ska bli roligt att se film 🙂

 8. Ida:

  Grattis! Tycker ni var jätte duktiga.

 9. Annelie:

  Stort GRATTIS!

 10. Sussi:

  WOW! Stort GRATTIS!!! Ni är ju fantastiska!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: