Freestyletävling på Linköpings HU

110716

Här kommer en längre version av gårdagens tävling…

Igår var det alltså dags för mig och Thyra att göra debut i freestyleklass II. Jag hade egentligen inte tänkt att vi skulle starta klass II förrän i höst, men eftersom att den här tävlingen, som blev Sveriges största freestyletävling hittills, skulle vara i Linköping så kände jag mig lite tvungen att anmäla. Så på sista betalningsdagen skickade jag in en anmälan, utan att vi varken hade en låt eller program. Scary!

Träningen fram till gårdagens tävling har verkligen inte varit den bästa, utan jag har känt mig väldigt stressad. Men för 1 1/2 vecka sedan bestämde jag mig för att göra ett program till Lena PH – Kärleken är evig, vilket var ett förslag som mamma kom med. Lite svår att tajma, men den kändes ändå helt okej. Kärleken är ju evig när jag och Thyra är tillsammans.

Efter jobbet igår var vi bara hemma en snabb vända för att packa innan vi åkte ut till hundungdom. Det skulle vara banvandring för alla freestyleklasser vid 14.30, men HtM 1 var inte klar förrän en halvtimme innan, så jag bockade bara av mig på Thyra på startlistan och lämnade in musiken så åkte vi till Hund & Kattparadiset för att köpa torkade inälvor.

Tillbaka på hundungdom så väntade sedan ett par timmars nervös väntan. Jag tror att jag satt ner i min stol under två program, annars stod jag och trampade eller vankade omkring. När det var ungefär halva freestyleklass I kvar så tog jag ut Thyra ur bilen och vi gick iväg och tränade en stund. Korta bitar av programmet med mycket belöning emellan. Några extra snurrar, med belöning efter varje. Det blev ett jättebra och kort träningspass, och Thyra kändes väldigt taggad.

När det äntligen var dags för freestyleklass II, så öppnade sig himlen och det kom världens störtskur. Erika och Tambo som var inne på planen just då fick lov att bryta, och domarna gjorde ett par minuters paus med hopp om att det skulle lätta. Regnet lättade tack och lov ganska snart, och då var det dags för mig att börja värma upp med Thyra.

Tävlingsplanen var innanför inhägnat område, som man fick gå in på medan domarna skrev poäng och kritik, men vi väntade utanför tills vi fick lov att kliva in på planen. Jag brydde mig hellre inte om att stänga grinden efter oss, för jag ville inte ha något stopp på vägen in. I torsdags kväll bestämde jag mig för att jag skulle tävla barfota, så skorna droppades i farten utanför grinden.

Vi gick in och ställde oss på den stenen i marken som jag valt att ha som startpunkt, Thyra fick backa ett varv runt mig medan jag satte mig ner på knä och sedan vinkade jag igång musiken. Det började jättebra, men min nervositet dämpade tempot lite. Thyra körde på, tog alla kommandon och ökade själv på tempot. I refrängen blev det lite väl många varv runt mig, då hon gjorde de två ingångarna mellan mina ben och vänstersnurren väldigt snabbt. Men, men, vi körde på!

Sen var det dags för backandet bakom min rygg med en snurr, och den satte Thyra utan problem. Sedan ett par meters krabbgående, som hon också satte fint. Därefter var det dags för de nervösa snurrarna, där vi snurrar samtidigt en bit ifrån varandra. Thyra satte första snurren, men gick bara ett halvt varv på den andra. Jag gjorde en chansning och snurrade själv en tredje gång, och då fortsatte Thyra varvet runt!

Då var det bara avslutet kvar. Eller bara och bara, det är ganska många delar i vårat avslut. Det blev en liten miss, som förmodligen ingen kunde se, men vi satte tassarbetet och den sista fina rörelsen där Thyra backar runt mig på bakbenen. Thyra var lyckligt, jag var lyckig. Vi klarade det! Vad var det jag hade varit nervös för egentligen?!?

Innan vi ens hunnit springa av planen så möttes vi av gratulationer och fina ord om vårat program. Vi var sista startande i klassen, så Yvonne Öster som dömt kom fram och gratulerade oss, kritiserade vår tajming lite och gav oss lite tips och råd inför klass III. Hon frågade även om skulle satsa på landslaget, men jag svarade ärligt att vi tar en sak i taget. Just nu är målet FDII.

Yvonne Öster såg min och Thyras debut i lydnadsklass II, och redan då jublade hon och undrade när det skulle bli lydnads-SM för oss. Då visste jag inte ens vad ett lydnads-SM var, och hade LPII som mål…

Jag behövde inte vänta många minuter innan jag fick veta hur det gått för mig och Thyra, utan ganska snart ropades det ut i högtalarna vilka som fått uppflyttningspoäng och vi ropades upp som nummer två av tre ekipage! Var såklart nyfiken på poängen också, och kollade upp det i mobilen lite senare. Blev lite nervös när jag såg att vi bara fått 7.65 på utförandet, och började fundera på om vårat program inte var tillräckligt bra för klass II?

Vi hade ju klarat uppflyttning till klass III, men utförandet kändes mycket bättre än vad poängen visade. Innan prisutdelningen varit och jag fått domarprotokollen började jag fundera på om vi skulle behöva göra ett nytt program till nästa tävling, för det kändes lite läskigt att ligga så nära gränsen för uppflytt. Fast i ena protokollet fick jag svar på varför vi fått så lågt på utförandet. Ena domaren hade dragit en hel enhet för skall.

Som jag skrev igår så har Thyra skällt på alla våra fyra freestylestarter, och fram tills igår så är det ingen annan som gjort avdrag för det. Jag kommer som sagt inte ens ihåg var i programmet Thyra skällde igår, för det stör inte hennes arbete. Det blir inga stopp, utan hon gör det hon ska fast att det låter om henne. Får hoppas vi inte hamnar på en tävling där båda domarna är allergiska mot skall, för då får vi inte många poäng kvar.

Det blev en lång, och väldigt bra dag ute på hundungdom med en väldigt fin och välordnad tävling! Vi åkte hemåt förrän vid 21-tiden, och på vägen blev såklart ett stopp för att köpa uppflyttningsburgare!

Domare 1, Anita Axelsson
Utförande: 7.2 -1 skall
Programmets planering och kvalitet: 8
Tolkning av musik: 8.1
Härligt samarbete, bra flyt. Glad och självsäker hund. Bra distansarbete. Fin variation i programmet.
Totalt: 23.3

Domare 2, Yvonne Öster
Utförande: 8.1
Programmets planering och kvalitet: 8.3
Tolkning av musik: 7.9
Lite väl snabb musik för att det ska bli bra timing. Mycket följsam och glad.
Härligt att se! Show + glädje = freestyle!
Totalt: 24.3

Slutpoäng
Utförande: 7.65
Programmets planering och kvalitet: 8.15
Tolkning av musik: 8.0
Totalt: 23.80

16 juli, 2011 | 12 kommentar »

12 kommentarer till “Freestyletävling på Linköpings HU”

  1. Sofie:

    Grattis! Vad duktiga ni är!!

  2. Lovisa, Inja & Fendi:

    Stort grattis 🙂 jag har sagt det förut och säger det igen: Ni är grymma i vilken gren ni än ger er in på! Kör hårt! Snart är ni SM-klara i freestyle också, vilken sport blir härnäst? 😉

  3. Sussie:

    STORT Grattis! 😀

  4. amanda:

    grattis, nu vill vi se film 😀

    Svar: Gårdagens tävling finns inte på film.

  5. Anna & Juni:

    Stort GRATTIS!!!

  6. Anna:

    Grattis !!

  7. Mickan, Mira & Rut:

    Stort Grattis! 😀
    Det är så roligt att se dig och Thyra köra! jag såg ju er debut i ettan också och jag tänkte direkt – jäklar vad grymma de är! ni kan gå hur långt som helst..!
    Kram

  8. Lena Widebeck:

    Grattis! Vad fantastiskt duktiga ni är!

    Svar: Tack Lena 🙂

  9. Ann-Sofie:

    Har ju inte riktigt hunnit läsa här, gud va roligt att det gick så bra för Er på premiären i II:an, duktiga tjejerna!!! Supergrattis!!

  10. Sandra:

    Grattis!

  11. Lantismamman:

    Grattis! Kanonduktiga är ni! Vilken låt har ni valt nu då? 🙂 Har missat det!

  12. Anna&Trion:

    Wow, jag blir så galet inspirerad av er! 🙂 Finns det film på programmet?

    STORT grattis! =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: