Apportering och freestyle

Efter att ha sovit bort halva dagen och svullat pannkakor till ”frukost”, så hoppade jag, Lenny och hundarna in i bilen och åkte en sväng för att hitta något bra ställe att träna apportering på. Det är lättare sagt än gjort att åka till skogen och träna apportering, eftersom att allt tydligen måste hägnas in med eltråd… Vi hittade till slut ett bra ställe iallafall.

Vi började med svåra enkelmarkeringar, där Lenny stod på en liten kulle på ett fält och kastade dummiesarna snett bakåt så att de landade dolt. Lhine missbedömde nummer ett totalt, så jag tog in henne och Lenny fick kasta om. Sen koncentrationen på topp och Lhines sprang rakt och fint.

När jag kände mig nöjd så gick vi vidare in i skogen, men på vägen så droppade jag två dummiesar som Lhine fick hämta på linjetag. Inne i skogen blev det två enkelmarkeringar, och sedan dubbelmarkeringar i samma områden. I början hade Lhine noll koll på den dummien som kastats först, och sprang tillbaka där hon hade hämtat nummer två. Hmm, hmm, hmm…

Efter att funderat en stund på vad som blev fel, så provade jag att ta emot nummer två framför mig istället för att låta Lhine sätta sig vid sidan, skippade berömmet och vände sedan upp mot nummer ett. Då gick det mycket bättre! Provade det en gång till sen, och det blev stor skillnad. Nu visste hon visserligen var nummer ett låg, men det blev ett helt annat flyt också.

När jag och Lhine var färdiga för idag så fick Thyra komma ut en stund också och träna apportering med husse. Det blev några enkelmarkeringar först, innan de fick prova på dubbelmarkeringar. Dom var så duktiga så!

Nu på kvällen har jag och Thyra varit ute och tränat freestyle en stund, och löst problemet med att Thyra rört sig i en för stor cirkel runt mig. Den enkla lösningen på problemet var att sluta ha godis i händerna, och stoppa det där det ska vara – d.v.s i fickan!

10 juli, 2011 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: