Thyrabarn på apporteringsträning

Bättre sent än aldrig, så här kommer en kort blogg om lördagens träningsträff med Thyrabarnen Silla, Lystra och Mira, och Thyras halvsyster Elsa. Hon är också en Höstglädjare, som ägs av Sillas mattes mamma, så hon fick följa med dom.

För att inte mattarna ska gå för fort fram i träningen med sina hundar så blev det en grundläggande apporteringsträning i lördags. En och en fick de prova på linjetag och markeringar, och efter att Thyra, Lhine och Ingrid delat på ett sök så fick ”valparna” ett litet motivationssök.

Apporteringslusten och farten var det verkligen inget fel på! I början var det lite flamsigt på vägen in, men det berodde mest på att mattarna satte igång att jubla när hundarna plockat upp dummiesarna. När de fått prova att hålla in på berömmet tills hundarna kommit in, och då berömt dom lugnt, så blev det stor skillnad! Jag vet själv hur jag har tjoat och tjimmat på Lhine, och det är inte förrän någon säger åt en att vara tyst som man märker att man bara (för)stör.

Det var jättekul att få se Thyrabarnen jobba, och ett nytt träningsdatum är på gång!


Klicka på bilden för att se fler.

22 juni, 2011 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Thyrabarn på apporteringsträning”

 1. Emma o Sasha:

  Oj vilka fina bilder du tagit! Nästa gång kommer vi också med, Sasha vill träffa sin mamma och sina syskon =D

 2. Zandra, Lova & Lystra:

  Åhh vilka fina bilder, du är verkligen duktig på att fånga ögonblicket. Bra tajming, suveränt vid klicker träningen ju ;D

  Det var ett super bra träningspass och jag och Lystra ser fram emot nästa. Vi har varit ute och kört linjetag nu, och hemma funkar det såklart 100 gånger bättre. Men jag får bita mig i läppen så jag inte berömer i förväg. Fördelen emd linjetaget är ju att man har visselpipan i munnen och då måste man vara tyst 😉

  Lystra älskar verkligen apporteringen, och framför allt att få springa. Tror hon borde varit i speed kullen egentligen 🙂 För det är verkligen fullt ös medvetslös som gäller!

  Lånar några bilder och lägger upp i min blogg, hoppas det är okej?

 3. Thina o tjejerna:

  Att det är Thyra barn går inte att ta miste på. Samma blick o uttryck. Kul att du hittat kameran igen. Njuter av dina bilder. Sista bilden är outstanding.

 4. Eva, Troja & Mira:

  Fina bilder Sandra och tack för en bra dag 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: