Sänk värmen!

Fan vad varmt det är. Jag avlider. Thyra avlider. Lhine avlider. Vi älskar inte den här värmen. Om jag var hundlös och kunde ligga på en strand hela dagarna, då skulle jag säkert trivas, men vi vill kunna röra på oss utan att få värmeslag!

Idag, på min lediga dag, blev det att gå upp tidigt då jag hade tvättstugan mellan 06.00-10.00. Det såg ut att bli varmt och soligt idag med, så jag passade såklart på att träna med hundarna mellan varven i tvättstugan innan det skulle bli för varmt.

Lhine fick träna på fjärren, vittringen och rutan. I fjärren jobbade vi med tempot vid skiftet stå -> sitt. Där går det för fort, och när det går fort så flyttar hon sig framåt. Inte jättemycket, men baktassarna är inte låsta i marken. Sedan blev det en vittring i gräset där jag, efter ett tips från Hanna, rev lite gräs och lade över några av pinnarna.

Från utgångspunkten syntes inte pinnarna alls, men istället för att springa rakt över dom så satte Lhine ner nosen tidigt och letade sig fram. Hon letade lugnt och fint, och när hon hittat rätt pinne så klippte hon den direkt och kastade sig tillbaka till mig. Det blev massa lek med den nya belöningspåsen jag köpte i helgen, den förra blev totalslaktad, innan jag sakta drog upp snöret för att se vad som fanns i den… Köttbullar!

Därefter blev det två rutskick, inklusive konskick, med belöning vid konen samt efter ställandet i rutan. Efter belöningen i rutan gick jag tillbaka mot utgångspunkten. Första gången vände jag mig om efter halva sträckan och skickade iväg belöningspåsen, och andra gången blev det en inkallning. Sen fick det räcka för idag.

Med Thyra blev det freestyleträning, såklart. Vi har fortfarande ingen låt, men vi klurar på nya rörelser och underhåller de gamla. Fattar inte varför det ska vara så svårt att hitta en låt?!? Antar att jag är onödigt petig. Har bestämt mig för att vi kör utan tema i klass II också, så egentligen borde det bara vara att öppna Spotify, blunda och peka på en låt. Egentligen.

8 juni, 2011 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Sänk värmen!”

  1. Vera-Cane Corso:

    Always look at the bright side of life med Monthy Python tycker jag pssar när man kör freestyle med en golden då dom alltid är så positiva till livet:-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: