Träning med husse

Idag fick jag och Lhine lite hjälp av husse i lydnadsträningen. Efter en kort genomgång av utläggandet av apportbockar och vittringspinnar så gick jag in och hämtade Lhine. Hon fick ju såklart inte vara med och tjuvkika innan.

Vi började med en dirigeringsapportering åt vänster, som blev jättesvår. Medvetet hade jag sett till så att apporterna försvann i lång rad med maskrosor. Jag fick stoppa Lhine två gånger och dirigera om henne innan hon till slut gick tillräckligt långt ut och hittade apporten. Sedan blev det en dirigering åt höger, och sen vänster igen. Högerapporten var inte helt lätt, men Lhine har lättare för höger så där behövde hon ingen hjälp.

Lenny fick lägga ut två vittringsapporteringar, på två olika platser. Första en linje och sedan en cirkel. Det var lite stressigt och pilligt på linjen, men rätt pinne kom in utan att Lhine lyfte på någon av de andra. Den andra vittringsapporteringen var lite lugnare och Lhine plockade med sig rätt pinne direkt när hon fått nosen på den.

Jag blir nervös av Lhines tempo ute bland pinnarna och skulle vilja få ner det lite, men vet inte hur det skulle gå till. Vi får nog jobba på säkerheten istället.

24 maj, 2011 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Träning med husse”

  1. Sara & Lusse:

    Skönt att få lite hjälp av husse ibland 😉 skriv din mail så ska du få massa kost/träningstips 🙂 lite lättare att maila om de 😉 Kramis!!

  2. Hanna:

    Samma här. Jag har provat att gömma den rätta pinnen under lite avrivet gräs. Tanken är att hon inte ska veta om den rätta pinnen syns och leta mer noggrant. Det har faktiskt sänkt tempot ute vid pinnarna något.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: