Stabil träning

Idag var tanken att åka till brukshundklubben och träna med Lhine efter jobbet, men det var så himla varmt att vi skippade det. En vittringsapportering fick det bli i solen innan vi åkte hem. Jobbarkompisen Frida fick lägga ut den åt oss, bland maskrosorna. Lhine satte full fart och sprang rakt över pinnarna, men fick dom i nosen och hittade snabbt tillbaka till dom. Hon nosade över dom snabbt, klippte en pinne och skyndade tillbaka till mig. Det gick läskigt fort, men det var rätt!

Nu under kvällen har vi varit ute och gjort en ruta och två dirigeringsapporteringar, tävlingsmässigt. Konskicket och skicket till rutan var kanon. Full fart! Däremot hade inkallningen från rutan ett väldigt tveksamt tempo, igen…

Dirigeringsapporteringen hade jag lagt upp så att konan stod i höjd med rutan startpunkt (som var markerad med en kona) och så la jag ut apportbockarna längs med sträckan mellan rutans kon och själva rutan. Därmed fanns det alltså en kon som retning åt ena hållet och rutan åt andra hållet.

Första dirigeringen blev åt vänster, där konan stod. Lhine sprang åt rätt håll, mot konan… rundade konan och plockade upp rätt apportbock! Woho, full fest med massa tjo, tjim och godis! Vid det andra skicket lät sig inte Lhine luras alls, utan tog raka vägen till rätt apportbock direkt. Duktiga tjejen!

Thyra har fått vila de här dagarna, då jag i måndags upptäckte att hon var svullen om höger hasled. Svullnaden vandrade neråt under dagen, och igår var den helt borta så förmodligen var det bara en överansträngning.

11 maj, 2011 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: