Lydnadstävling på Västervik BK

Tack så mycket för alla grattis som jag och Lhine redan hunnit få efter dagens 1:a pris i lydnadsklass elit! Den där 1:a-pris-burgaren jag lovade Lhine blev inte av, men ikväll när vi grillar så blir det korv till hundarna… och så fick Lhine och Thyra dela på resterna av morsdagstårtan som det bjöds på i Hälla.

Hela vägen från Linghem till Västervik regnade det, och det vräkte på ordentligt i väntan på lottningen. Varken jag eller Lhine har något emot regn, i lagom mängder. Ösregn är väl inte det smidigaste att träna och tävla i, och då skulle jag faktiskt kunna förlåta Lhine om hon lade sig ner under sittande i grupp…

Tack och lov lättade regnet lagom till gruppmomenten, och snart kom solen och värme på. Det blev full pott på båda gruppmomenten idag! Jag och Lhine hade startnummer 3, och fick sitta i bilen medan första ekipaget var inne på planen. Lhine kändes taggad när det var vår tur, och det började riktigt bra. Fria följet kändes jättefint, och jag kände mig glad och nöjd där vi gick!

Sedan blev det en liten dipp. Lhine ställde sig på tävlingsledarens kommando, och när jag plockat upp henne efter ställandet så gjorde hon ett till ställande… Hon gjorde ett snabbt sättande, och när jag gick varvet runt tänkte jag positiva tankar. ”Kom igen, nu jobbar vi på!”. Fint läggande och avslut. Sedan var det då dags för inkallningen… som var riktigt kass. Seg start, segt tempo, dubbelkommando efter ställandet… Blä! Lhine fick såklart en massa beröm ändå och pepp inför rutan.

Lite halvosäker start ut mot konen, men så gnistrade det till om Lhine. Så nöjd hon såg ut när hon vände upp mot mig! Precis som i Gamleby så stod både rutan och dumrutan bredvid varandra, fast spegelvänt, så Lhine började springa mot dumrutan istället. Idag hade jag is i magen och tänkte att hon skulle få springa och leta en stund innan jag lade mig i, och till slut stannade hon och bad om hjälp. Det behövdes bara en dirigering, så hittade hon in i rutan. På inkallningen hörde jag inte henne komma springande, och när jag kikade över axeln kom hon travandes lite osäkert. ”Ja, kom då!”. Ett riktigt fult dubbelkommando, men det kanske ger resultat på nästa tävling…

Sen rasade de höga poängen in. Dirigeringsapporteringen var bara så fin! Snyggt konskick och raka vägen till rätt apport. Full fart ut, full fart in och snabb ingång. Metallapporteringen genomfördes snabbt och enkelt. Nu började jag vädra 1:a pris, så jävlar vad nervös jag var inför vittringen. Lhine satsade för fullt ut mot pinnarna, och nosade så lugnt och fint. ”Rätt!” sa tävlingsledaren när Lhine greppat en pinne och var på väg in. Yes, yes, yes!

Lhine gjorde en fin fjärr, men så avslutade vid med ett onödigt dubbelkommando. Ha, ha. När jag stod bredvid Lhine och skulle sätta upp henne, då låg hon kvar. Aja, skitsamma. Vi hade klarat det. Jag visste det! Superglada sprang vi av planen och hämtade Lhines belöningspåse som vi kampade lite med innan Lhine fick äta upp köttbullarna som låg i den.

Sittande i grupp 10
Platsliggning 10
Fritt följ 9 Några sena sättande
Dumrutan 8 Nosar, stannar upp
Inkallning 8 Dk, tempo
Rutan 5 Många kommandon, dk, fel väg in
Dirigeringsapportering 10
Metallapportering 10
Vittringsapportering 10
Fjärrdirigering 9 Dk

29 maj, 2011 | 16 kommentar »

16 kommentarer till “Lydnadstävling på Västervik BK”

 1. Linda:

  Stort grattis!

 2. Gunela:

  Varmt grattis till 1:apriset! Bara 2 kvar 😉

 3. Malou & Qit:

  GRATTIS! 🙂

 4. Gunn Therese:

  Gratulere med fantastisk resultat 🙂

 5. Jeanette, Sly & Maya:

  GRATTIS!

 6. Sara, Tosse och Vittra:

  Grattis!!

 7. Sussi:

  Grattis!!!!!

 8. Thina:

  Grattis nu är även hon snart svamp.

 9. Emma o Sasha:

  Grattis igen =)

  Och ja, det är jättekul med viltspår. Speciellt när jag ser hur taggad Sasha blir av det =D

 10. Anna&Trion:

  Wow, grattis! =) Gött med korv, det förtjände hon 😉

  Mm, precis, man tror inte det händer ’mig’ eller ’min hund’.. Men det gör det. NU är ALLA bollar kastade och nya leksaker står på inlöpslistan..

 11. Sara & Lusse:

  Stort grattis!! Så duktiga ni är både du & Lhine! 🙂 Kram Sara & Lusse

 12. Sussi:

  Supergrattis till 1:a priset med Lhine och tack för kommentaren! 🙂

  I klass 2 behöver du inte alls bekymra dig om jätteavancerade tricks(spara det till klass 3 istället 😉 ). Jag skulle snarare ge ett hett tips om att satsa på tajmingen i musiken, lite mer variation och flyt utan enorma handhjälper som det avancerade. Magics senaste program är det minst avancerade klass 2 program jag gjort(tricksmässigt) men vi fick riktigt höga poäng, om inte högre än innan 🙂 Att visa att ni kan tajma musiken(helst olika tempoväxlingar) utan hjälper är verkligen bevis på att ni som ekipage är på en högre nivå. Svåra trick i programmet är absolut ingen hundraprocentig garanti att på att programmet klassas som avancerat om hunden konstant kräver stora hjälper och blir helt ur takt.

  Om du undrar över något i freestyle är det bara att hojta till 😉 Jag ställer mer än gärna upp 🙂

 13. Annelie:

  Grattis!

 14. Matilda:

  Grattis!

 15. Terese:

  Stort varmt grattis, snyggt jobbat!:D

 16. Anna & Juni:

  GRATTIS 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: