Lydnadstävling på Gamleby BK

Idag var det Lhines tur att få tävla, i lydnadklass elit! Det blev inget 1:a pris idag då vi råkade nolla två moment, men jag deppar inte över det. Istället känner jag mig faktiskt ganska nöjd över dagen! Vi hade kul inne på planen och fick förutom våra två nollor flera fina poäng.

Gruppmomenten gick fint, förutom ett extra kommando vid uppsättandet på platsliggningen. Fria följet var långt, med vändningar och halter åt alla håll, även i språng marsch(!). Vi har aldrig gjort höger eller vänster halt under språng förut, men Lhine tyckte det var superkul!

Dumrutan gick kanon, och likaså inkallningen! Snabb start, full fart och fint ställande och läggande. Sen var det då dags att försöka hitta den oranga rutan bland alla maskrosor på den oklippta planen… Lhine hittade knappt ens till konen. När jag skulle skicka henne vidare till rutan kom det självklart en massa trafik på vägen, bara några få meter bakom Lhine, så jag väntade några sekunder med att skicka henne och då hade hon hunnit tappa tänket.

Hon sprang snett förbi mig, och jag borde kanske haft is i magen och låtit henne få leta själv en stund, men stoppade henne och försökte dirigera henne istället. Lhine fattade nada, så jag skuttade glatt fram till henne och riktade henne mot rutan och så sprang vi dit tillsammans. Dirigeringsapporteringen blev också väldigt svår, och den konan såg inte Lhine alls. Hon hamnade i framkant av cirkeln, till höger om konan. Ingen bra placering, men jag provade att skicka henne därifrån och då hamnade hon såklart på mitten. Rätt apportbock kom in till slut, men innan dess hann hon tyvärr klippa mittenapporten när jag stoppat henne och skulle dirigera om.

Fin metallapportering, med ett litet tveksamt gripande. Vittringsapporteringen blev en liten rysare, då pinnarna självklart inte syntes i gräset och Lhine sprang sisådär 10 meter för långt ut. Men hon letade, och letade. Funderade en stund och letade sig sedan tillbaka till pinnarna. Nosade sig fram lugnt och fint… och plockade självsäkert upp den näst sista pinnen direkt och skyndade in till min sida. Rätt pinne! I fjärren kom Lhine fram något vid skiftet stå-> sitt och på sista läggandet fick jag ge ett extra kommando.

Som sagt, vi hade kul inne på planen idag och nu jag vill tävla mer!

Sittande i grupp 10
Platsliggning 8.5 Dk
Fritt följ 8.5 Sent sättande
Dumrutan 10
Inkallning 9.5 Något sent läggande
Rutan 0 Många kommandon, gör ej moment
Dirigeringsapportering 0 Lyfter fel
Metallapportering 9 Tveksam
Vittringsapportering 9 Tveksam
Fjärrdirigering 8.5 Dk, flyttar sig något

Resultatet blev ett 2:a pris med 228.5 poäng (och 2:a placering).

15 maj, 2011 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Lydnadstävling på Gamleby BK”

  1. Johanna:

    Duktiga syrran + matte såklart! 🙂 Kul att ni är på gång!

  2. Mattias:

    Kul att du är ute igen, tekniska misstag kan det alltid bli på orutinerade hundar! Grattis till en väl genomförd runda 🙂 /Hälsningar Mattias med hundar

  3. Thina o tjejerna:

    Superpoäng på det hon fixade. Snart sitter 1an det är jag övertygad om.

  4. Hanna:

    Skitfina poäng. Bra agerat vid ruta och dirigering :). Det kommer löna sig nästa tävling.

  5. Maggan & CO:

    Låter som en kanonstart på ruggigt svår debutplan med alla maskrosor! MASSOR GRATTIS! Pussa världens bästaste Lhine på nosen och en smällpuss på nosen till Thyras strålande freestylediplom-starter oxå!!! 😀 😀 😀

  6. Anna&Trion:

    Var det er debut i elit? Super!! =)

    Skönt att läsa att elitförare också kan nolla moment emellanåt (om än inte ofta) 😉

    GRATTIS till en kanontävling!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: