Kollat av eliten med Lhine

Fredag i repris, med morgonpass på jobbet och lydnadsträning med mamma direkt efter. Idag blev det ett hårt pass med Lhine, då jag ville köra igenom hela eliten tävlingsmässigt. Mycket konor på planen blev det, och en hel del retningar. Till höger och dirigeringsapporteringen stod inkallnings- och dumrutekonor, och till vänster låg rutan.

Jag surade ihop efter att Lhine börjat i tveksam galopp och sedan brutit av i trav på inkallningen från rutan, och störde mig på det länge, men i övrigt var det inga katastrofala fel. Vi har en del detaljer att jobba med, men allt blev ändå rätt liksom. Fria följet var svårt, då mamma tävlingsledare inte hade någon plan för hur vi skulle gå på planen. Lhine jobbade på bra ändå!

Dumrutan kändes okej, och såg säkert mycket bättre ut. Inkallningen var också okej, med fint ställande och läggande. Lhine rörde sig lite tungt, men så tror hon ju att hon är högdräktig. Vid rutan stod Lhine och tittade efter apporter, så när jag väl kunde skicka henne så sprang hon ut bakom konen. Jag sa inget, utan stod passiv, och till slut hamnade hon i rutan av sig själv. Bra! Inkallningen som sagt, den var katastrofal.

Dirigeringsapporteringen var hemskt läcker. Full fart till konen, så jag trodde hon skulle springa förbi. Därefter fin vinkel mot rätt apport i full fart. Hon har himla snygg stil i dirigeringsapporteringen. Rör sig liksom som ett streck. Metallapporteringen gjorde hon jättebra, men jag höll andan på återhoppet då hon hoppade tillbaka väldigt tidigt. Hon hade lika gärna kunnat landa rakt på…

Vittringen var lite läskig. Snabb koll av första pinnen och så hade hon den i munnen. ”Oj, det fanns fler!” såg Lhine ut att tänka när hon plockat upp den, men det var rätt. Hundarna ska ju plocka upp rätt direkt, men för mig känns det skönt om hon dubbelkollar med pinnen bredvid. I fjärren fick jag göra ett dubbelkommando på första sättandet, men annars såg det bra ut.

Det blev ingen belöning under eller mellan momenten, men när vi var klara fick Lhine en smaskig Dentastix! Både hon och Thyra är helt galna i dom.

6 maj, 2011 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Kollat av eliten med Lhine”

  1. Nettan:

    Dumrutan var inte ok,den var nästintill perfekt!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: