Vilken härlig dag

Den här dagen började med att jag och tjejerna mötte upp Carro och grabbarna för en promenad i Vidingsjö. Det blev en promenad på lite mer än en timme i det härliga vädret. Thyra och Lhine fick gå i koppel hela vägen, och de var nog tröttare än vad de brukar vara när de springer lösa. Tänkte att de skulle hålla sig rena till imorgon iallafall…

När vi kom hem igen så svor jag en liten ramsa över de tre fula maskrosorna som ploppat upp i gräsmattan. Letade fram en skruvmejsel och drog upp dom… och kröp sedan runt på knä och drog upp alla maskrosblad jag kunde hitta i gräset. Hamnade sedan i den fula buskhäcken där jag fortsatte min maskrosjakt.

Efter lunch kände jag och Lenny oss lite rastlösa, så det blev en tur till Blomsterlandet. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra där, men kom hem med två zinkhinkar, små påskliljor och penséer. Lenny gick över till våra trevliga grannar borta på hörnet och lånade en sekatör att klippa ner den fula buskhäcken med. Grannen visade även var vi kunde hämta jord.

Medan jag gjorde två fina vårarrangemang i zinkhinkarna så klippte Lenny ner den fula buskhäcken (jag är inte tjatig, den var skitful!) så långt ner det bara gick. Efter att vi rensat ännu mer ogräs och jag grävt fram rabattkanten så öste vi på med tre skottkärror jord. Vilken skillnad, och så tjusigt det blev!

Nån timme senare fick Thyra och Lhine varsitt träningspass. Började med Lhine som fick träna ställande, läggande, inkallning och dirigeringsapportering. Jag hade tänkt att göra en tävlingsmässig inkallning idag, men så blev det inte. Lhine hade helt fel tanke efter att ha fått göra några ställanden och lägganden innan vi ställde upp för inkallningen, så det blev raka inkallningar.

Dirigeringsapporteringen gick superbra! Rätt håll varje gång med fina raka vägar. Fick en känsla av att hon kanske har lärt sig att det är den apportbock som läggs ut först som ska in…

Med Thyra blev det ett jättehärligt freestylepass. Tyst och koncentrerat. Vet inte vad jag ska skriva mer, det gick bara så himla bra. Inget stress och inget skällande, trots många repetitioner av varje rörelse vi tränade på. Underbara hund.

22 april, 2011 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Vilken härlig dag”

  1. Gunela:

    Duktiga du! Vilken aktiv dag -med så mycket innehåll! Visst känns det gött när maskrosorna och fula häcken är borta – fortsätt att njuta!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: