Träningen fortsätter

Jajamän, träning idag med! Kom dock inte ihåg vad jag och Lhine hade på schemat idag, så jag fick ringa Lenny på lunchen och be honom kolla vad som stod på träningsschemat. Fritt följ, dumruta och vittringsapportering.

Det märktes vid dumrutan att Lhine har börjat förstå min felsignal, där jag vinner belöningen. Hon släppte blicken ordentligt vid första konan, men sen när vi gjorde om jobbade hon fint ända fram till ställandet och belöning. Det är inte helt okej att matte äter upp hennes godis! Vi kunde sedan fortsätta runt helt dumrutan utan att behöva göra om något. Kul!

Vittringen gick minst lika bra som sist. Även idag fick hon använda näsan för att hitta pinnarna. Vi har ett litet problem, som jag inte kommer ta tag i, med att Lhine ska jämföra den rätta pinnen med den bredvid, men idag plockade hon upp den rätta pinnen direkt på andra skicket. Hon såg nästan lite förvånad ut över sig själv, när hon inte lät nosen vandra vidare till pinnen bredvid.

På förmiddagen jobbade vi några minuter in på lunchen, så jag hann ta ut Thyra också för lite träning. Frida, Jessica och praktikanten satt och solade i utemöblerna som vi plockade fram före lunch, och när jag varit och bytt hund fick jag önskemål om att visa upp freestyleprogrammet. Det kändes faktiskt lite halvjobbigt, så det blev jättebra tävlingsträning.

Jag har haft lite problem med sista sekunderna innan avslutet, så det talade jag om innan vi började och sa att jag gärna tog emot tips på hur jag skulle kunna ta mig fram till Thyra som håller en position några meter framför mig… Thyra skötte sig utmärkt, och vi fick omdömet ”Jättebra!”. Tror att vi löste mitt lilla problem också.

14 april, 2011 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Träningen fortsätter”

  1. Vera-Cane Corso:

    Ja,men visst är hon söt min lilla Vera! Men under den söta ytan döljer sig ett litet monster med vassa tänder*asg* Hoppas du och hundarna får en underbar helg!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: