Vilken kväll

Ben fastsatt i halsen, översvämning i köket och övergiven hund.

1) Det blev tuggbensfest för hundarna igår ikväll, och efter en stund kom Lhine och satte sig hos framför mig som låg i soffan. Hon håsade, flåsade och tittade på mig med en blick som sa ”Hallå..?”. Reste mig upp och kollade om det var tomt i vattenskålen, men det fanns vatten kvar. Då kom jag på vad Lhine ville!

Bände upp munnen på henne och stoppade ner handen långt ner i halsen på henne, och visst, där satt en 3 x 4 centimeters platt tuggbensbit. Det är alltid samma sak när Lhine får tuggben eller grisöron. Den sista biten ska sväljas hel, och fastnar såklart på vägen. Förut har Lhine försökt lösa det själv genom att hulka, och sedan börjar krafsa med tassarna när hon inte fått upp den där biten, men nu kommer hon oftast och ber om hjälp. Jag brukar hålla ett extra öga på Lhine när benet börja ta slut, eftersom att det brukar bli som igår.

Nattetid och när jag inte är hemma så plockas alla ben bort.
 

2) Allt gick bara bra med Lystra igår, förutom rastningen. Gick en sväng med henne när vi kom till jobbet vid 12.30, sedan vid 15- och 17-tiden. Sedan fick hon chansen igen vid 18.30 när det var dags att åka hem, och när vi kom hem fick hon och Lhine vara på uteplatsen en stund… men varken kiss eller bajs!

När jag och Lenny skulle klä på och för att gå ut med Lhine och Lystra, då var det en sjö i köket. Man brukar väl tänka ”Åh, nej!” när det har kommit kiss inne, men på något vis så kändes det som en lättnad igår. Äntligen hade hon kissat liksom.

Natten var sedan lugn, och imorse var hon duktig och kissade i kopplet på väg till bilen!

 
3) På grund av sin tass, som nu är mycket bättre, har Thyra bara fått gå jättekorta svängar. Det har alltså blivit skilda promenader för henne och Lhine, och det har ju inte varit något konstigt med det. Men igår, då bröt Thyra ihop. Jag och Lenny var bara ute med Lhine och Lystra i 5-10 minuter, och när vi närmade oss våran port så hörde vi ett ljud vi inte kände igen.

Schäfern som bor ovanpå brukar skälla mest hela tiden, men igår var det någon som skällde väldigt övergivet och ylade mellan skallen. Stackars lilla Thyra! Så ensam. Så övergiven. Vet inte vad det hemskaste var. Att matte och husse tog fel hund med sig ut, eller att Lystra stal hennes matte och husse…

9 mars, 2011 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Vilken kväll”

 1. Annika:

  Stackars lilla Thyra. Klart hon måste protestera när hon blev ensam kvar <3 😉 Ben är ett elände eller kanske man borde säga att det är ett elände att de inte kan tugga lugnt och fint tills det är slut. Att försöka svälja sista biten resulterar ju i obehag. Så där gör mina också och jag är på min vakt när det börjar ta slut.
  Kram

 2. Hanna:

  Stackare. Det är inte lätt att fatta varför man blir lämnad.

  Här hemma går grisöron och ben med knuta bort och sista biten av benet släng (om jah hinner förstås).

 3. Ann-Sofie:

  o såklart inte Lystra ville kissa, antar hon inte fick med sig sin egen potta som hon är van vid 😉

 4. Jonna & Svante:

  Svante sväljer också sista biten, man får vara snabb som tusan för han sväljer även när det närmar sig slutet och jag kommer för att ta det från honom. 🙂

 5. Anette:

  Siste benbiten blir rask fjernet herfra. Ikke gøy med hund som tror alt _må_ svelges helt! 😉

 6. Sara, Tosse och Vittra:

  Här hemma är det bara Tosse som får äta hela ben eftersom han äter lugnt och sansat, de andra får snällt lämna tillbaka dem när det börjar närma sig slutet. Stumparna får sedan Tosse knappra på nästa gång det är dags för ben =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: