Träning för alla

Idag har jag varit ledig, så efter morgonrastning och frukost så fick tjejerna en varsin promenad med lite träning.

Lystra och jag tog med oss en dummie och gick bort till den lilla skogen, där Lhine försvann ett tag för några veckor sedan. Lystra fick sitta kvar lös medan jag gick och gömde dummien tre gånger. Jag visste inte alls vad hon skulle hitta på, men det var full fart ut och när hon hittat dummien var det full fart in. Hon ville lämna av dummien i min hand direkt, som Zandra lärt henne, men hon fick sätta sig hos mig så jag kunde klappa om och berömma henne först. Jättesvårt tyckte Lystra!

På vägen hem igen släppte jag henne lös på fotbollsplanen, och jösses vad spring hon hade i benen. Det var inte lite energi som behövde få komma ut efter två dagar i koppel!
 
 
Lhine och jag gick ut för att göra två inkallningsövningar, men först gick vi också upp till den lilla skogen för att ladda upp dummien med lite jaktträning. Hon fick följa med mig i koppel in i skogen, och markera var jag kastade dummien. Sedan tog vi en annan väg ut ur skogen och gick ut en bit på det lilla fältet som ligger mellan skogen och gångbanan. Riktade upp Lhine mot skogen och så fick hon hämta dummien som en dirigering.

Provade sedan att göra en annan rolig övning. Jag gick ut snett åt höger och ställde dummien vid en sten. Gick sedan åt vänster, så jag stod rakt emot Lhine, och klappade händerna ett par gånger vid en annan stor sten för att göra platsen lite intressant. Gick tillbaka till Lhine och riktade henne sedan rakt ut, och hon for ut mot den ”tomma” stenen. Blåste stoppsignal, och dirigerade henne åt höger. Så bra det gick! Till Lhines stora lycka fick hon göra samma övning en gång till innan vi gick bort till fotbollsplanen för att träna inkallning.

Idag blev det två inkallningar, där jag sprang iväg och kastade dummien efter halva 1:a sträckan och sedan vid starten. På andra inkallningen ryckte det till i Lhine när jag vände mig om för att kalla in henne. Stort framsteg!

 
Lilla Thyra är mycket bättre i tassen och går nu utan strumpa, bajspåse, strumpa. Hon får ändå ta det lugnt, då är lite öm i tassen fortfarande och haltar till emellanåt när hon går på grus. Lite långsam slalom fick det iallafall bli, när jag gick både framåt och bakåt. Inte mycket till träning, men mycket bättre än ingen alls. Thyra verkade lite nöjd iallafall.
 

Ikväll blir det även träning för matte. Då väntar skivstång intervall på Friskis & Svettis. Köpte ett jympakort för fem veckor sedan, och försöker få till två-tre träningspass varje vecka.

10 mars, 2011 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Träning för alla”

 1. Linda:

  Vad duktig du är med både hundar och dig själv!

 2. Eva, Troja & Mira:

  Kul med 3 hundar 🙂 Min lilla piraya har vårkänslor <3 I skogen har hon fullt upp med att hålla reda på mig och samtidigt ha koll på Troja som kryper ner överallt och letar boplatser 😉 Vi tränar på att komma in med dummien… som hon älskar. Inte helt lätt.. men det får ta sin tid. Hallen inne är en bra plats där hamnar hon ju hos mig ^^

 3. Zandra & Linus:

  Vi har nu fatt tag pa en dator. Va roligt att lasa att allt gar bra for er. Roligt att du aktiverar henne, visst ar hon skoj att jobba med 🙂 Fast du ar ju forstas van med arbetsivern. Hon har valdigt mycket spring i benen, brukar tanka det varje gang hon ar los, denna hund alskar verkligen att springa 😀 Vi har det skont i solen, ar riktigt varmt ca 35 grader. Pussa om lillan massa fran mig.

 4. Ingela, Zeb, Indy:

  Kul med Friskis & Svettis! Försöker också träna där åtminstone en gång i veckan.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: