Ingen valpsommar

I slutet av vecka 8 började Lhine löpa, så i fredags eftermiddag och igår var vi i Hållsta för att para henne med Tino. Lhine var helt galen, och i princip slängde upp rumpan i ansiktet på Tino. Han gjorde ett par försök, men kom inte in, och efter ett tag var han måttligt intresserad. Kändes såklart tråkigt att det inte blev någon parning, men det var kanske lite tidigt.

Igår åkte vi till Hållsta igen och Lhine, som såklart kände igen sig, gick och tittade efter Tino när jag rastade av henne i väntan på att Lena skulle komma gående med honom. Lhine var ännu värre än i fredags, och visade Tino precis hur han skulle göra… men han tände inte till alls istället.

Idag hämtade mamma upp Lhine på jobbet för att åka och ta ett progesteronprov på henne för att se om hon hade någon ägglossning och när det kunde vara dags att para henne. Svaret på provet var inte glädjande. Fredag, lördag och söndag hade varit de optimala dagarna för att para henne, och med tanke på fredagens och gårdagens parningsförsök så var det ju ingen idé att åka tillbaka idag.

Mamma kom då på, lite för sent, att vi kunde prova med Igor. Först gillade jag inte tanken alls, men efter några minuters funderande och en titt på avelsdata så ringde jag upp mamma och bad henne berätta hur hon hade tänkt. Att jag och Igor inte passar ihop lade jag åt sidan för en stund, och försökte titta på honom som andra tikägare skulle göra.

Härligt temperament, stor arbetvilja, god exteriör och fina meriter. Dessutom har jag ju vuxit upp med mormor Kornet och mamma Virus som båda två är härliga allroundhundar. Kullsyster Bacill är ju ”min” utställningshund som både är väldigt läcker att titta på och häftig att se i apporteringsarbete.

Det blev att hoppa in i bilen och åka till mamma för att prova att para Lhine med Igor istället. Han var jätteintresserad, men tyvärr så ville Lhine äta upp honom. Usch, nu känns detta väldigt ledsamt. Kan ju inte låta bli att fundera på varför det inte blev någon parning mellan Tino och Lhine? Hon var ju i höglöp båda dagarna.

Men, men. Nu är det tyvärr som det är. Vi kommer att försöka para Lhine med Tino igen nästa löp, som förmodligen drar igång i september. Då kommer vi ha Igor som reserv, så att vi kan prova med honom lite tidigare ifall att det skulle bli som det blev nu. Vem vet, Tino och Lhine kanske inte alls passar ihop? Fast jag hoppas såklart att det tänder till direkt nästa gång!

Har man en plan B så behöver man sällan använda den…

14 mars, 2011 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “Ingen valpsommar”

 1. Lena:

  Ibland förstår man ingenting. Tino ägnar sig åt att uppvakta sin mamma som slutat löpa för en vecka sedan.. Hoppas du och Lhine får en fin vår och sommar och välkomna tillbaka! Nu har ni ju en reserv som kan rycka in om Tino passar igen. Hälsar
  Lena

  Svar: Med en plan B i beredskap, så går det förhoppningsvis som det ska i höst. Tino är ju en favorit, och det är alltid lika kul att få träffa honom.

 2. Terese:

  Åh vad synd! Hoppas det går bättre till nästa löp! (Fantastiskt söt bild!)

 3. Anna&Trion:

  Så synd! Det blir inte alltid som man tänkt sig inte.. Vi får hoppas det går bra i september istället! 🙂

  Jovisst är det Ludde som bytt kön och namn 😉 Har inte fått tidningen ännu så jag har inte sett det, men har hört från uppfödaren att vi var med. Vet inte om det är fel bild eller fel text 😉
  Vi fick ju MeraDog-foder när vi vann halloweencupen förra året, men de har inte sagt något om att använda bilden ? 😉

  Kul att du kände igen oss =) O tack för grattiset!

 4. EAhunddagis:

  Trist!
  men en riktigt söt valpbild!!

 5. Junitjej:

  Trist att det inte blev något.

  Underbar bild!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: