Härlig eftermiddag i skogen

I förmiddags när jag låg och slappade på soffan efter ett svettigt jympapass på F & S så frågade Lenny om vi inte kunde åka till skogen och grilla korv lite senare. Toppenidé tyckte jag, som även såg chansen att få lite dummiesar kastade åt hundarna.

Vi gjorde en brasa på grillplatsen som finns vid motionsspåret, och i väntan på att den skulle lugna sig lite grann gick vi bort en bit för att låta Lystra få ett par markeringar. Hon satt stabilt, markerade bättre än bra och det var full fart både ut och in. Dummiesarna försvann lite i snön, men hon låg i och letade tills hon hittade dom. Hon kom in och satte sig vid min sida för att lämna av, och höll fint kvar medan jag klappade om henne.

Jag tycker inte om ordet, men klockrent är vad jag måste kalla Lystras arbete idag. En riktigt duktig liten apportör! Det var så okomplicerat, så enkelt. Precis så som jag vill att det ska kännas!

Efter lite korvgrillning var det Lhines tur att få jobba. Lenny fick kasta tre dubbelmarkeringar, eller fyra blev det förresten. Den första fick han hämta in själv, för Lhine satt i helt andra tankar och sprang ut med ett stort frågetecken i pannan när jag skickade henne. Då fick hon komma in och Lenny kasta om.

Det blev lite svårt i snön, men det blev lättare för varje gång då dummisarna kastade i samma område varje gång. Fast den sista dubbelmarkeringen kastades i omvänd ordning.

Efter dubbelmarkeringarna skulle Lhine få en lång dirigering som jag lagt ut tidigare, men det gick helt åt helvete. Lhine tyckte inte alls att diket och åkerkanten gav en rak linje… så till slut gick vi fram ordentligt så det inte kunde bli snett och vingligt. Jag hade lagt ut tre dummiesar, så jag skickade henne två gånger till och backade en bra bit medan hon sprang ut så sträckan blev längre och längre.

Lilla Thyra fick ingen ordentlig träning, men fick hämta tre dummiesar som jag slängde ut över en liten kulle. Trippelmarkering med dolda nedslag kanske man kan kalla det? Superkul tyckte Thyra som lätt plockade in alla tre.

19 mars, 2011 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Härlig eftermiddag i skogen”

 1. Lin:

  Härligt med en tur i skogen! ¨

  Kikar in här då och då och tycker det är kul att läsa om era träninger men undrar om du skulle kunna lägga upp en film när du kör lydnad med hundarna? Skulle vara jättekul! 😀

  Svar: Jag har inget att lägga upp. Lite svårt att filma sig själv när man tränar.

 2. Ann-Sofie:

  Vilken härlig dag i skogen ni verkar ha haft o va skoj att hon sköter sig lillgumman, då blir hennes matte stolt när hon läser här sen. <3

 3. Zandra:

  Ar har inne och kikar igen 🙂 Skont att allt gar bra. Hoppas allt gar bra med kissandet ocksa 😛 Jag tycker hon ar super rolig att jobba med pa apporteringen, och forundras varje gang av att hon inte ger upp sa latt, trotts sin laga alder. 😀 Ar ju van med Lova som ger upp sa fort det blir lite for svart.

  Nu boarjar vi langta hem och jag saknar min lilla stjarna jatte mycket!

  Ha det bast tills vi ses pa fredag!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: