Dirigeringsapportering

Det blev träning på lunchen idag med, fast bara med Lhine, och vilket härligt träningspass det blev!

Som rubriken redan avslöjat så tränade vi dirigeringsapportering. Mest dirigeringar från kon, men emellanåt fick Lhine springa till konen och få belöning där, och innan vi avslutade fick hon göra hela momentet.

Idag skippade jag vänster/höger-kommando, och använde handtecken istället. Jag kortade även ner sträckan till apporterna till hälften ungefär, för att göra det enkelt. Lhine var på tårna och träningen gick jättebra! Rätt apport varje gång och full fart. Så roligt vi hade det! Jag kommer låta apporterna ligga på halva avståndet ett tag nu, och sedan smyga dom längre och längre ut varefter att jag känner att Lhine fått in den rätta vinkeln i kroppen och inte viker in för tidigt.

När vi tränar klart kopplade jag upp Lhine och så gick vi och lämnade grejerna i bilen. På väg in från bilen bjöd Lhine på världens kontakt, så då var det bara att plocka upp köttbullarna och belöna. Hon höll kontakten in genom dörren, förbi receptionen och ända fram till vårat rum. Wow! Lhine hade verkligen båda ögonen på mig, och inte ena ögat på allt annat runt omkring. Tänk vad lite koncentrations- och kontaktövningar kan göra!

31 mars, 2011 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Dirigeringsapportering”

  1. Zandra, Lova & Lystra:

    Va härligt! Det där verkar vara ett roligt moment att träna in. Tyvärr han vi ej se det när vi var iväg på lydnads tävligen.

    Va synd att shortsen inte passa 🙁 Hoppas de andra sakerna passa och var bra. Kanske du känner någon du kan skänka dem till, eller ha dem när du blir gravid 😉

    Har fortsatt träna med Lystra att komma in till vänster sida och lämna av dummyn, och det känns mycket mer samlat. Tack Sandra! 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: