10-minuterspass

Thyra och Lhine fick varsitt träningspass på lunchen idag, där jag ställde timern i mobilen på 10 minuter. Det känns ju inte som att man ska hinna med något alls på 10 minuter, men man hinner faktiskt en hel del. För oss blir träningen både väldigt effektiv och intensiv.

Under Lhines 10 minuter tränade vi på tempot in med metallen och fritt följ. Vet inte riktigt hur jag ska göra med metallen, men idag gjorde jag iallafall så att jag började tjoa och springa åt andra hållet när hon greppat den. Nästa gång blir det att prova ”frukostapportering” istället. Det funkade bra när vi tränade in apporteringen för klass II, så det är kanske inte helt dumt att prova på det igen.

I fria följet fick Lhine sluta upp vid min sida frivilligt, och jag försökte att gå tävlingslikt och tänka på var jag hade min vänstra arm. Nu när Lhine är längre bak kan inte jag gå och slänga med armen hur som helst, för då slår jag henne i huvudet. Utan jag måste sträcka på mig, dra tillbaka axlarna och gå med bätte hållning helt enkelt.

Thyras 10 minuter bestod av freestyle såklart. Idag markerade jag upp en 20 x 20 metersplan för att se lite var vi ska börja, var avslutet hamnar och främst hur vi rör oss över planen. Insåg att vi inte rör oss jättemycket, men hoppas iallafall att det är tillräckligt. Vi står iallafall inte still på mitten, och även om jag många gånger blir stillastående så rör ju Thyra på sig i princip hela tiden.

Det blir att ställa upp en plan fler gånger, och se om jag kanske kan vända på mig själv någonstans så att vi utnyttjar planen lite, lite till iallafall.

30 mars, 2011 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: