SSRK Mjölby

Idag har jag varit på min första utställning med de nya reglerna, och just nu är jag inte imponerad.

Very good ska inte tolkas som de gamla reglernas 2:a pris, utan som en slät 1:a, men hur ska man kunna göra annat när kortet är blått, man inte får delta i konkurrensen och får kritiken i handen på vägen ut..?

Dessutom tycker jag att det blir väldigt fel när CK:t finns kvar, för man kan få Excellent utan att få CK, och då är det ju det som är en slät 1:a… och inte Very good. Ja, som ni märker är det rörigt. Grattis om ni förstår något i det här inlägget.

En sak som iallafall är klar, det är att Good motsvarar de gamla reglernas 2:a pris. Men den gula färgen på kortet gör ju att man tänker på ett 3:e pris, som blivit ersatt av det gröna Sufficient.

Nej, tillbaka med de gamla reglerna… eller bort med CK:t och ändra färgerna på korten! Låt Excellent motsvara de gamla reglernas CK, med ett rosa kort. Därefter rött för Very good, blått för Good o.s.v. Dessutom borde även de hundar som fått Very good få tävla vidare i konkurrensen.

Idag blev det exempelvis väldigt tomt i tikarnas öppenklass när det var dags för konkurrensen. Två hundar blev placerade, och de övriga placeringarna kunde gott ha fyllts upp av hundar som fått Very good i kvalitet.

Jag ställde mammas Bacill i jaktklass idag, och det blev bara Very good för henne. Blått kort och kritiken i handen på vägen ut. Hon blev alltså inte ens placerad. Ärligt talat, hur ska man kunna känna sig det minsta nöjd? Med de gamla reglerna var ju 1:a priset det man ville ha först, och sedan laddade man om för konkurrensen i hopp om placering, och kanske HP/CK. Very good är ju inget man kommer ha som mål och vilja ha, för det är ju faktiskt lika med ”Tack å hej!”.

Bäst med dagen var att få dela glädje med Lena när Tino vann öppenklassen med CK, och sedan blev 2:a bästa hane med sitt första cert!

6 februari, 2011 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “SSRK Mjölby”

 1. Jeanette, Sly & Enya:

  Jisses, det lät väldigt rörigt & trist! Jag längtar inte tillbaka till utställningsvärlden…

 2. Sara, Tosse och Vittra:

  Heja Tino!!!
  Låter invecklat med de nya reglerna =/ Får läsa på lite innan man ska ställa till sommaren.

 3. Jonna & Svante:

  Låter verkligen inte enkelt! Tråkigt att det blev så med de nya reglerna!

 4. Linda:

  Läste reglerna igår som först. Inte imponerad! Det finns lixom för mkt nu. Räcker med ”dålig, bra och suverän” typ.

 5. Gunela:

  Visst känn det tris med vg..men vi lär oss snart skulle jag tro. Blir ju få som får exc. vilket kommer att krävas i valphänvisningen troligen (eller gamla 1:or)i GRK. Kul med Lhines kavaljer! Har väntat mig det länge 😉

 6. Matilda:

  USCH! Inte kul att läsa. Vi ska ju ställa ut nu i mars och hade väl förhoppningen om att det inte skulle vara så farligt. Nu håller jag nog med dig, ”det var alltid bättre förr” 😉

 7. Sandra:

  Håller med om att ck och hp är överflödigt nu. Känns lite som att vi inte fick alla fördelar av fci-systemet och dessutom behöll en del av nackdelarna med vårt gamla system…
  Jaja, jag tror vi lär oss fort och den stora fördelen med det nya är ju att man kommer kunna åka till ex Norge och fatta vad som händer! 😉

 8. Nikita - Hundra hundar och annat trams!:

  Du får säga ”Beklagar” till mig, för jag förstår ingenting. 😉

  Du, kan du något om höfter? Jag sitter i en jävla villervalla, Casper har c-höfter och jag känner mig helt handfallen!

 9. Sandra:

  Nu har jag inte ”testat” det nya systemet ännu men jag har ändå en känsla av att det kommer bli bra. Ett V.G är inte en klar 1:a. Enligt SKK:s egen ”översättning” kan V.G motsvara både en 1:a och en 2:a, alltså hundarna som helt enkelt inte når ända fram… Medans Good är en klar 2:a. Får se vad jag tycker om systemet när jag väl testat det!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: