Veterinärbesök, igen

Det var ju inte länge sen jag var med Thyra på Valla för att kolla hennes tänder, och idag var det dags för ett nytt besök. Dagen efter förra veterinärbesöket hittade jag nämnligen en liten knöl, som en ärta, mellan de två sista tuttarna.

Jag hade även passat på att boka in blodprovstagning för DNA-testa Thyra för GR_PRA1. Vi hade tid 16.00, och eftersom att postlådan skulle tömmas en timme senare så fick Thyra börja med att lämna blod. Hon tyckte inte det var speciellt kul att sitta uppe på bordet, blodet rann sakta och de supermoderna blodprovstagningsgrejerna som ska hindra att det blir blod överallt ville inte samarbeta…

Det fick blir öppen kanyl och Thyra satt där så duktigt medan de tre rören fylldes, och inte en enda droppe gick till spillo. Hon fick så mycket beröm både av Sandra sköterska, och veterinär Björn när han kom in på rummet. Är man världens bästa Thyra så är man.

Sen var det då dags för Björn att undersöka knölen i Thyras juver. Han sa inte så mycket om den, men ville ändå att den skulle tas bort och skickas på analys. Inga roliga ord att få höra, men innan det kändes för jobbigt hann jag iallafall berätta om vår freestylekurs, fråga om stillheten efter operation och hur snart knölen borde opereras bort.

Eftersom att jag är så aktiv med Thyra så tyckte Björn att hon skulle opereras snart som möjligt, innan knölen blir till eventuellt besvär. Enligt honom skulle det bli en enkel operation, där det i princip bara behövs läggas ett snitt och klämma ut knölen. Efter fyra, fem dagar skulle Thyra få komma igång och röra på sig igen.

Han undrade vilken veckodag kursen låg på, och när jag sa att den var på söndagar varannan vecka och att nästa tillfälle är nu på söndag så gick han direkt och kollade om det fanns tid redan nu på måndag, och det gjorde det. Så på måndag ska jag åka och lämna Thyra på Valla innan jobbet, och hämta henne igen framåt sena eftermiddagen. Usch, vad jobbigt!

27 januari, 2011 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Veterinärbesök, igen”

 1. Frida & Poppel:

  Annat är det när Poppel ska lämna blodprov, då är det blodstänk över hela rummet ifall de kör med öppen kanyl 😉

  Fy vad oroligt med en knöl, men det är säkert ingen fara!

 2. Zandra, Lova & Lystra:

  Hoppas det går bra, och att knölen inte är något farligt <3

 3. Linda:

  Usch va tråkigt. Men skönt att få det gjort och veta vad det är!

 4. Annika:

  Tråkigt att läsa om knölen! Vi håller tummar för en enkel och smärtfri operation och att det inte är nåt farligt!

 5. Hanna:

  Håller tassar & tummar att det inte är någon fara med knölen.

 6. Katarina Axelsson:

  Hej! Förstår din oro har varit med om samma med min första Golden. De knölarna var godartade och
  de flesta är det. Jobbigt att vänta du ska se att det går bra / Katarina

 7. Maria, Rocky & Malte:

  Håller tummarna för att knölen är ofarlig!

 8. Anna&Trion:

  Usch, lät inte roligt med operation. Men absolut lika bra att få det gjort nu, som han sa, innan den blir ett besvär.
  Hoppas allt går bra! Kram

 9. Nikita - Hundra hundar och annat trams!:

  Förhoppningsvis är det bara en liten fettknöl! Det var det på familjens jycke, tack och lov. Satt på¨ungefär samma ställe, och sedan fick hon en på ”skulderbladet” bredvid manken.

  Håller tummarna för er! (Tack för tipset ang. Casper. Har glömt svara på mailet i min extas!)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: