Parningsplaner

Nu är det klart, det blir en favorit i repris! Under sitt nästa löp, som väntas i februari/mars, kommer Lhine att paras med Tino, Combine Nintendo!

Både jag och mamma är väldigt förtjusta i Tino och väldigt nöjda med Quick/Speedkullen, så kombinationen Tino/Lhine pratade vi om ganska tidigt. Tanken var dock att vi skulle vilja få låna honom till Lhines valpkull nummer två, eftersom att hon skulle ha parats under hösten och då skulle inte Tino/Thyra-valparna ha hunnit fylla 1 år och bli röntgade än.

Lhines förra löp kom ju väldigt olägligt och alldeles för tidigt sist. Bara några dagar efter att Thyra fått sina Småstjärnor, så då var det inte alls läge att para henne. För det första hade vi inte hittat någon annan hane än, och två kullar så tätt inpå varandra? Näe… Då dök tankarna på Tino upp igen, för nu skulle ju Quick/Speedkullen hinna bli röntgad!

Förutom att röntgenresultatet skulle se bra ut, så skulle både Tino och Lhine testas för GR_PRA1. I förra veckan kom både Tinos testresultat och de två näst sista röntgenresultaten. Tino är, precis som Lhine, fri från GR_PRA1 och röntgenresultaten ser väldigt bra ut!

Kombinationen Tino/Lhine känns jättespännande, och jag tror att valparna kommer bli riktiga krutpaket! Jag hoppas även att vi kommer packa ihop storleken lite igen. Lhine är ingen jättestor tik, men hon skulle kunna ha både kortare kropp och ben. Mamma och jag gillar ju s.k ”pocket-size”, som Henric Fryckstrand uttryckte det när jag ställde Ingrid för honom när hon var 8 månader.

– Hur gammal? 6 månader?
– Nae, svarar jag och ler fånigt.
– 7 månader?
– Nae. 8 månader, svarar jag och ler ännu fånigare.
– Jaha, pocket-size? Det är ju bra om man vill ha fler, då tar dom inte så stor plats!

Lilla Ingrid vann sin klass med HP den dagen och blev 2:a bästa tikvalp, så storleken hade ingen betydelse. Där kom jag ifrån ämnet lite, men jag är iallafall väldigt glad över att vi får låna Tino till Lhine. Nu är det bara att invänta löpet och hoppas att allt kommer gå bra.

20 januari, 2011 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Parningsplaner”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Pocket-size, me like a lot 🙂 Ni gör så himmla bra kombon, jag skulle vilja köpa en valp varje gång! Nästa hund blir garanterat en höstglädjare (om typ 10 år eller så kanske) 😉

  Sv: Det vore super gulligt av dig om du skulle kunna tänka dig det, om det inte blir för mycket krångel för er. Jag har som sagt några som kan passa henne, men jag tror hon skulle få det riktigt bra hos er. Men det blir lite mer än två veckor hon kommer att vara hos er. Skulle i så fall komma och lämna henne den 8 Mars och hämtar 25 mars.

  Så du får kolla tävling och tränings schemat så det inte krockar med något inplanerat. 🙂

 2. Linda:

  Spännande 😀

 3. Lovisa, Inja & Fendi:

  Spännande!! 😀 Jag gillar pocketsizade hundar jag med, mycket smidigare och så sliter storleken inte lika mycket på kroppen. (Inja 11 kg, Fendi 15 kg) 😉

 4. Annika:

  Spännande! Lycka till!:-)

 5. Angelica:

  Gud så roligt! Jo att det kommer bli krut i kullen är det nog ingen tvekan om. Frågan är vad Lhines valpar blir till Quick/Speed-kullen? Det blir ju både halvsyskon och syskonbarn ju 😉

 6. Ingela, Zeb, Indy:

  Vad spännande! =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: