Lång dag i Valla

Idag var det dags för GRK:s årliga Open Show i Valla ridhus. Mamma hade anmält fyra hundar och så skulle fyra Thyrabarn ställas.

Småstjärnorna Mira, Sasha och Lystra gjorde sin utställningsdebut i Puppy I, där alla tre blev placerade med HP! Sasha (H. Stjärnglimt) 2:a, Mira (H. Stjärnglans) 3:a och Lystra (H. Stjärnlyster) 4:a. Efter en lååång väntan var det sedan dags att hålla tummarna för Thyra/Tino dottern Silla (H. Quicksilver) i Junior II. Det blev en fin kritik, men tyvärr ingen placering då hon nyligen tappat all päls.

Efter ytterligare väntan var det till slut dags för mig att springa fram och tillbaka och byta hundar i de nio sista klasserna(!). I CK-klassen var Ingrid och Virus anmälda, och i jaktklassen Ingrid, Bacill och Virus. Annette på Waterfreak’s var snäll och ställde Ingrid, och i jaktklassen blev mamma så illa tvungen att ställa Virus.

I CK-klassen ställdes mor och dotter, Virus och Ingrid. Jag och Virus fick stå som 4:a, med Annette och Ingrid framför oss som 3:a med HP. Snabbt byte till Bacill som skulle ställas i cert-klassen, där hon blev placerad som 2:a med HP. Byte tillbaka till mamma Virus igen, som sprang hem en 2:a placering med HP i veteranklassen. Sen var det dags att bjuda domaren, och även publiken, på en härligt upplevelse!

I Special Veteran, för hundar som fyllt 10 år, stegade jag in med Kornet snart 15 år gammal! Hon mötte en fyra år yngre tik, och det trodde jag väl inte att hon skulle ha en chans emot. Kornet, som inte alls har en aning om sin ålder, travade målmedvetet på i ringen. Jag hade tänkt ta det lugnt med henne, men det var bara att hänga på! I konkurrensbedömningen fick Kornet springa om den andra tiken, och vann alltså klassen! Hon fick även klassens enda HP! Mina ögon blev tårfyllda på väg ut ur ringen.

Snabbt byte igen, till Bacill som skulle in i jaktklassen tillsammans med lillasyster Ingrid och mamma Virus. Bacill, Ingrid och Virus blev placerade som 1:a, 2:a och 3:a. Har för mig att jag och Bacill tog emot en HP-rosett, men hur det blev med de andra två har jag ingen aning om… och mamma kommer inte heller ihåg. På kritiklapparna är det tyvärr bara resultatet från den första klassen varje hund ställdes i som är ifyllt.

Sedan var det bara för alla tre att stå kvar för deltagande i bästa tikklass. Vi höll på att glömma bort Kornet, men Miras lillmatte Lisa var snäll och tog henne. Kornet, Virus och Ingrid blev avtackade, men jag och Bacill fick vara med länge, länge. Domaren hade jättesvårt att bestämma sig hur hon ville göra med dom som blev kvar. En efter en tackades hundarna av, och det blev till slut en 5:e placering i bästa tikklass för Bacill!

Våran dag var inte slut där, utan det blev Brace, avels- och uppfödargrupp också! I Brace ställde jag upp med Kornet och Virus, som är mor och dotter. Jag hade helt glömt av att försöka träna med dom innan, men det gick rätt hyfsat ändå. Kornet, som är döv, skötte sig faktiskt bäst. Virus tyckte det var mycket underligt att springa bredvid sin mamma. Att Kornet och Virus är väldigt lika höll domaren med om, så de vann klassen!

Sen blev det avelsgrupp med naken-Thyra och hennes fyra avkommor. Det blev en fin kritik och HP! I uppfödargruppen ställde vi upp med Bacill, Ingrid, Silla och Sasha. Alltså fyra olika kombinationer, efter två tikar. Även uppfödargruppen fick HP!

Där var våran dag slut, till slut. Klockan var alldeles för mycket, och jag hade en halvtimme på mig att packa ihop allt och ta mig bort till Linköpings hundungdom där det var dags för andra tillfället på freestylekursen med Thyra 18.00!

30 januari, 2011 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Lång dag i Valla”

 1. Annelie:

  Vilken dag ni hade! Stort GRATTIS till alla fina resultat! Missade tyvärr att se Kornet. men man kan inte hinna med allt!
  Kram

 2. Linn:

  Grattis till fina resultat. speciellt roligt med Kornet..

 3. Lisa:

  Grattis till fina resultat och framför allt till krutgumman Kornets otroliga placering, underbart med en så ungdomlig 15 åring..

 4. Hanna:

  Låter som en hektisk, menväldigt givande dag. Grattis till alla fina resultat!

 5. Nikita - Hundra hundar och annat trams!:

  Jag måste fråga, vad betyder HP? :p

 6. Sara, Tosse och Vittra:

  Kul att det gick bra för alla höstglädjare, speciellt för Kornet! Jag antar att ni hade för fullt upp för att ta några bilder?? Jag skulle gärna vilja se Silla. Har inte sett henne sedan 8v. ålder.

  Svar: Nej tyvärr, blev inga bilder tagna. Hade viljat fota Thyra tillsammans med sina barn, men trots lång väntan så lyckades vi inte ta oss tid. (Dessutom var det fula bakgrunder utanför ridhuset… så jag hade inte blivit nöjd med bilderna i vilket fall ;))

 7. Gunela:

  Verkligen en hektisk dag för dig, du visade ju även Frappe i BH..Tror att Mille Selander har en bild på Thyragruppen!
  Ett jättegrattis även till dig för de fina resultaten!

 8. Zandra, Lova & Lystra:

  En jätte lärorik dag 🙂 Tack för alla tips! Kornet var verkligen super härlig och se, hoppas hon får många fler underbara år!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: