Deprimerande träning

Äntligen så har det börjat bli barmark lite här och var, så nu under kvällen har Thyra och Lhine fått sig varsitt kort träningspass på gångbanan utanför. Nu när detta töväder med en massa slask, blask och översvämningar verkligen har satt fart så hoppas jag att det är våren som är på väg.

Efter ett roligt freestylepass med Thyra där vi satte ihop två små kedjor med två och tre rörelser i, så gjorde jag något riktigt dumt. Jag gick ut och tränade fritt följ med Lhine. Suck!

Lhine tyckte att det var jättekul att äntligen få komma ut och träna på riktigt, men jag tror att det såg förjävligt ut. Tror är ordet som gör mig deprimerad. Att belöna vid rätt tillfälle är ju inte lätt när man själv inte har en jävla aning om hur det egentligen ser ut, och man vill ju inte belöna när hunden går för långt fram, vinklar ut rumpan eller har släppt vid helt om, vilket jag tror att Lhine gjorde idag. Tror.

Jag vet inte heller vad jag ska göra åt de problemen som jag tror att vi har. Jag vet att Lhine släpper vid helt om, framför allt vid språng marsch, men har ingen aning om hur vi ska få tightare vändningar. Tips någon? Vi kan ju inte bara gå rakt fram liksom…

För att göra mig själv lite gladare igen så tränade vi fjärrdirigering när vi kom in. Har börjat använda hundarnas röda bädd till det momentet, och det har gjort stor skillnad istället för att träna på det hala golvet. Vid skiftet stå -> sitt så är det lättare för Lhine att hålla baktassarna frysta, och lättare för mig att se så att hon inte lyfter någon tass. Vid skiftet ligg -> sitt använder vi bäddkanten för att få till snygga uppsitt. Lhine ligger då halvt på golvet, och ska kasta sig upp och sätta framtassarna rakt under sig på bädden… och inte på golvet.

18 januari, 2011 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Deprimerande träning”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Be någon spela in dig, så slipper du tro 😉 Det kanske ser jätte bra ut! Om något är svårt brukar jag tänka, bra med utmaning som tar tid då har vi något att göra under en längre tid, och grejerna tar itne slut 🙂

  Jag vet inte hur tight momentet ska vara men du kanske kan prova emd kontaktövningarna jag gjorde med Lystra på filmen 🙂 Borde ju kunna hjälpa som du skrev.

 2. Matilda:

  Filma, det är alltid kanon. då ser man tydligt vad som felar och kan lättare klura på lösningar 🙂

 3. Jeanette, Sly & Enya:

  Hej! Såg att du gick freestylen efter mig, kul! När det gäller lydnadsträningen så är det ju alltid kanon med ngn träningskamrat som hjälper dig ”bryta” när hon släpper… Måste vara en jobbig känsla att ”tro”… Skönt att ni avslyta med fjärr som kändes bra. Ha de gott!!!

 4. Jeanette, Sly & Enya:

  Hej igen, självklart vill man ha en 12:a på träning! Förstår precis! Oj, bra träningskamrater är verkligen guld värda, omöjligt att se allt själv. Känner du för det så kan vi ses för ett träningspass!

 5. Terese:

  Jag har ett tips som har funkat bra på Gus. Bygger på att du gör det ”jämt”, så att hunden tror att det är så ni ska svänga, då gäller det att vara tajtare för att hinna med hela vägen runt, gärna att belöning väntar i slutet av ”piruetten”, om den ska kastas så ska den kastas åt samma håll som du svänger. Jag gjorde en liten snabb ritning, inte vacker men jag hoppas att den är bättre än en krånglig förklaring i text:)

  brandwold.se/piruett.jpg

 6. anna&trion:

  Luddes har också släppt lite i helt om, så jag har direkt efter att jag har vänt så bara kutar jag iväg, tjoar och klappar händerna. Detta gör jag oavsett om han är med eller inte. Detta fick honom att bli mer uppmärksam på mig, och efter svängen (eller ja, i slutet av svängen) blev matte galet rolig och då vill luddes vara med 🙂 ”kommer det? Kommer det nu? Blir du galen o tokig nu?” Eftersom han ville va med när matte blev galen så valde han själv att gå tightare.
  Hjälpte våra svängar 🙂

  Va roligt att du börjat träna freestyle! 🙂 tävlingsplaner?

 7. Jeanette, Sly & Enya:

  Kul! Här är det också varierande tider som gäller. Vi kan väl antingen höras via mail: jeanette@starsweepers.se eller via sms: 0761-451 848 så får vi se till att få till ett träningspass:)

 8. Pluto mamma:

  Kul att du börjat med freestyle! Kanske vi kan träna tillsammans nångång när gräset börjar kika fram! I år ska jag tävla en del är tanken. Inte bare en gång, som förra året.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: