Smart hund

Lhine hade inte någon bra dag igår. När Lennys klocka ringde 05.00 så stod hon i hallen och hulkade, och under natten/morgonen hade hon även spytt två gånger i vardagsrummet. Under dagen sen spydde hon sju gånger till, stackaren. Så hela dagen igår blev det majsvällingdiet. Lhine är tyvärr en sån hund som spyr när det går för många timmar mellan målen, så svälta henne går inte… för då spyr hon på grund av det istället.

Imorse spydde Lhine en gång till, så även idag blev det ett par portioner majsvälling. Till kvällsmat blev det dock 1 dl torrfoder också. Jag satt vid köksbordet och slog in de sista julklapparna medan hundarna åt kvällsmaten, och märkte att Lhine fick problem med torrfoderkulorna som blivit kladdiga av vällingen och fastnat på mikroburkens kanter. Till slut hamnade mikroburken under elementet, och Lhines tunga räckte inte riktigt ända fram för att få tag på de sista torrfoderkulorna. Vad gör Lhine då?

Jo, hon tar tag i mikroburkens kant med framtänderna och bär ut den till mitten av golvet! Jag blev verkligen imponerad. Dessutom hade hon en så jävla söt stil och såg själv väldigt nöjd ut när hon kom gående med snurrande svans. Hennes lite mer hysteriska mamma hade förmodligen försökt lösa problemet genom att pressa in huvudet under elementet eller krafsa med tassarna så mikroburk och torrfoderkulor hade flugit över hela golvet.

Hur hade era hundar gjort?

22 december, 2010 | 11 kommentar »

11 kommentarer till “Smart hund”

 1. Gunilla:

  Bisse hade säkert gått och lagt sig.

 2. Hanna:

  Bacci hade kört samma problemlösning, Whiskey hade gett upp, Baily hade krafsat hål i golvet och Tila är ju terrier så…

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  Hahah de är för goa 🙂

  Lystra hade antagligen gått ner i lekställning och skällt på matskålen, det är hennes lösning när det dyker upp problem och det inte går som man vill 😉

  Lova hade kommit och och ”hämtat” mig dvs stå och titta på mig med intensvi blick tills jag rest mig och följt med henne och då hade hon gått till skålen för att visa mig vad det är hon vill.

  God jul till dig & vovvarna!

 4. Ingela, Zeb, Indy:

  Krafsat och sedan hämtat mig skulle jag tro! =)

 5. Michelle:

  min labbe hade också fått panik om maten riskerade att ätas upp av elementet medans tengil precis som Lhine helt sonika hade burit tillbaks skålen ;D

 6. Sara, Tosse och Vittra:

  Tosse hade också burit tillbaka skålen, medan Vittra nog hade försökt klösa fram den eller flytta på elementet så hon kom åt skålen =)

 7. Jonna & Svante:

  Svantes matskål försvinner ganska långt in under ett skåp ibland men eftersom han har en nos som är anpassad för sådant är det aldrig något problem. Nån nytta ska man väl ha av världens längsta näsa! 😉

 8. emelie:

  berit gör som lhine! när hon håller på med aktiveringsleksaker kan hon ibland få för sig att vissa delar av tex en gräsmatta inte funkar att ha den på så då tar hon den i munnen (där den verkligen inte får plats egentligen) och flyttar den till en plats där hon blir nöjd. dom har sina idéer! 😉

 9. Sandra:

  Klok tös 🙂
  Dyrka hade nog försökt slicka fram den först, sen krafsa och sen till sist hade hon nog försök bära bort den. Yra hade nog klämt sig in och krafsat som en dåre 😛 Hon är inte den som tänker, hon bara gör…

 10. Maria:

  Pixie hade säkert försökt äta sig genom skålen… Men sen tror jag nog att hon hade försökt lyfta ut den.
  Brorsans hund hade hållt i skålen med ena tassen när han hade känt att den började glida iväg. Är skålen kletig håller han bara ner klorna, annars ställer han ner hela tassen.

 11. Anna&Trion:

  haha, så smart hon är!

  Hmm, mina hundar, få se nu…
  Shappo har antagligen gett det ett par tappra försök att komma runt, gå en omväg? Kan man komma in från andra sidan? Vågar jag ta den med tänderna? Om microburken är äcklig att bita i: ”Äh. Skitsamma. Jag är ändå mätt” och surt gå därifrån och fnysa.

  Ludde… oj oj,når sånthär skulle jag tro:
  ”gaaaah jag nååår den inte! O den är MAT kvar där, huuuur ska jag gööööra? Jag nåååår den inte…. hjääälp! Kan man äta skålen? Kan man slå på den? Kan man äta den? Det är ju MAAAAT…. jag river elementet! Jag nåååår den inte.,.. nu gör jag det, jag gör det! Jag RIVER ELEMENTET!”

  Flexi.
  Ja, hon sätter sig nog och begrundar åkomman. Funderar och funderar, går dit och provar att äta kulorna.”Nähä, jag nådde inte”, varpå hon sätter sig och begrundar problemet igen. ”Hmmm… kasnke om jag biter i kanten?” O så hade hon lugnt suttit där och funderat ut nya lösningar på problemet tills hon hittat ett som fungerade.
  om det var en BOLL dock… oj oj, ngt samma som luddas tankar… 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: