Ögonlysning och blodprovstagning

Idag tog jag och hundarna en liten tripp till Katrineholm på eftermiddagen. Det var dags för Lhine att bli ögonlyst, och lämna DNA-prov för GR_PRA1. Ögonlysningen gick fint, så det blev utan anmärkning. Blodprovstagningen gick lite trögare. Lhine var inte speciellt intresserad av att lämna ifrån sig något blod, utan lät det bara droppa lite sakta. Den första kanylen hade snart gjort sitt, så det fick bli ett till stick i benet på henne.

Nu blir det en lite halvseg väntan innan svaret på DNA-provet kommer. Jag hoppas såklart på att Lhine får resultatet normal/clear, även om anlagsbärare/carrier inte är någon katastrof. Det tredje och sista resultatet vill jag inte ens tänka på.

Planen är att Lhine ska paras under sitt nästa löp, och hanen vi tänkt använda till henne ska självklart också göra DNA-provet innan det blir någon parning. Håller verkligen tummarna för att inte båda två är anlagsbärare/carriers.

14 december, 2010 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Ögonlysning och blodprovstagning”

 1. Maria, Rocky & Malte:

  Ska ta göra det testet på Malte samtidigt som jag ögonlyser honom- Förstår att det är lite nervöst men det blir säkert ett bra resultat 🙂

 2. Jonna & Svante:

  Håller tummarna för ett bra resultat!

 3. Anna&Trion:

  Uhh jag är lika nervös här hemma, har röntgat flex och gått i total oro i snart två veckor. Nu fick jag hem ett brev från SKK att jag måste röntga om armbågarna för bilderna var av för dålig kvalité för avläsning. Nu ska jag behöva vänta ännu mer…
  O hötresultaten har inte kommit än, de kanske inte kommer för än armbågsresutlaten är klara.. :(( Fy så nervös jag är…

  Håller tummar o tassar för er !

 4. Matilda:

  Hoppas det blir ett bra resultat! Spännande med valpar 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: