Punktering

Jippie! Kommer ut från lilla Ica här i Linghem och tycker att bilen står lite konstigt. När jag kommer närmare så ser höger bakdäck väldigt platt ut. Tänder ficklampan på mobilen och kan konstatera att däcket inte är väldigt platt, utan jätteplatt. Suck!

Straxt efter 16-tiden tog jag bilen bort till Ica för att handla till en fiskgratäng och kvällens farsdagsfika. Hittade inte allt jag behövde till fiskgratängen, så bestämde mig för att lägga tillbaka det jag hittat och istället bara köpa det vi skulle ha till fikat. Det var ju tur i oturen att jag inte hittade allt jag behövde…

… för när jag kom ut till bilen igen så hade jag som sagt fått punktering! Jag var för trött för att orka reagera, utan tänkte bara ”Jaha…”, ställde ifrån mig matpåsen i bilen och gick tillbaka in på Ica för att fråga om jag kunde få låna deras telefon. Jag hade ju självklart inget batteri kvar i mobilen.

Ännu mera tur i oturen var ju att det redan var inplanerat att pappa skulle komma senare på kvällen, för att fika och hjälpa oss sätta upp två tavelhyllor i köket. Så det var ju bara att ringa honom, fem-sex gånger innan jag fick svar, och störa i styrelsemötet och svära över punkteringen.

Sen var det bara för mig att lämna kvar bilen och börja traska hemåt, från den ena sidan av Linghem till den andra. Himla tur att Linghem inte är så stort, för det tog inte mer än 20 minuter att gå hem. Ibland har det sina fördelar att bo i en liten byhåla.

Den tillfälliga lösningen fick bli ett sommardäck bak, och imorgon ska det platta vinterdäcket lämnas in på lagning. Det var ju inget roligt att få punktering, men jag hade verkligen tur med timingen. Det hade ju varit katastrof att komma ut till ett platt däck imorgon när jag ska till jobbet!

14 november, 2010 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Punktering”

  1. Linda:

    Tur att det inte hände under färd!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: