Träningspaus i arbetet

När jag jobbar helg så har jag ett uppehåll på fem timmar mellan förmiddags- och eftermiddagspasset, och idag passade jag på att åka ut till mamma för att träna apportering. Det blev långa enkelmarkeringar på tre platser och sen avslutade vi med ett närsök.

Markeringarna på den första platsen blev jättesvåra för Lhine. Ungefär fem meter från nedslagsplatsen var det tre eltrådar i vägen, och för Lhine föll det sig inte ett dugg naturligt att bara hoppa över. Hon sprang längs med staketet och stannade sedan och såg ut som ett frågetecken. Hon tog sig genom trådarna till slut (hade varit enklare att hoppa över) och att hoppa tillbaka in i fårhagen var inget konstigt. Vid nästa markering blev det återigen stopp en liten stund på utvägen… Efter träningen fick Lhine hoppa fram och tillbaka över eltrådarna ett par gånger. In var inga problem, men ut var mycket svårare.

Både jag och mamma flyttade sedan på oss en bit, så vi stod på varsin höjd som Lhine och Igor fick springa emellan och hämta apporter. Några apporter spikades, medan andra var lite klurigare, men båda två löste dom på egen hand. Har tydligt märkt att min och Lhines träning går mycket smidigare nu när jag inte lägger mig i.

Som avslutning blev det som sagt ett närsök, i ett litet område med högt vassliknande gräs. Först fick Igor hämta två och sen fick Lhine hämta tre. Jag hade glömt visselpipan i bilen, men det funkade lika bra utan! Talade om för Lhine att hon skulle söka nära och gjorde det lilla söktecknet innan jag skickade ut henne, och hon förstod precis vad jag menade!

Lhines tunga var jättelång efter träningen, och jag tror att hon blev väldigt trött och nöjd för under eftermiddagen/kvällen låg hon helt utslagen i sängen på jobbet.

7 augusti, 2010 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Träningspaus i arbetet”

 1. Lovisa, Inja & Fendi:

  Duktig LhineLångSlips!

 2. Katarina & Wiggo:

  Spännande med valparna i magen =)

 3. Ulla & Co:

  Vad duktiga ni är med träningen.

  Jo du. Här är det tomma flickor 🙁 inte klokt alltså att båda är det.

  Ha det så gott

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: