Vilken dag!


Jag och Snuva, Bacill och Igor.

Idag har jag, mamma och Lenny varit på SKKs internationella utställning i Köping med Igor och Bacill. Det var regnigt väder hela vägen upp, och lagom till att jag och Lenny skulle sätta upp tältet så ökade regnet ordentligt samtidigt som det började blåsa kraftigt. Jackan blev genomsur, och jeansen likaså. Fötterna höll sig tack och lov torra! Var så pass smart att jag bytte till vinterkängorna innan jag klev ur bilen… Lenny klarade sig lite bättre, för han fick stå inne i tältet medan jag fixade på utsidan. Sen när tältet var ordentligt fastsatt i marken så var det bara att strippa av mig jeansen och dra på mig regnbyxorna som låg nerpackade i väskan.

Lagom till att bedömningarna, som blev försenade p.g.a regnet, började så slutade det regna! Mina jeans hade dock ingen lust att torka, så det blev att behålla regnbyxorna på resten av dagen. Himla tur att dom är av den mjukt fodrade varianten! Det var en hel del regnbyxor på i ringen till en början… men sen var jag rätt ensam om kombinationen kavaj + regnbyxor. Nästa gång blir det nog mjukisbyxor och regnbyxor på från början vid dåligt väder, och så får jeansen ligga torra och vänta i väskan istället. Tänk att man lär sig något nytt varje dag!

Förutom Igor och Bacill så visade jag även Ingrids kullsyster, och Thyras halvsyster, Snuva idag. (Japp, namnet Snuva kommer från mamma Virus och halvsyster Bacill). Först ut var Igor, som hade väldigt svårt att röra sig som vanligt. Eftersom att han tycker att allt är så himla kul så är det väldigt mycket sprall i benen, trots att jag dämpar honom så gott jag kan och själv försöker vara väldigt lugn och tråkig. Han står till och med och laddar under uppställningen, när jag bara står framför honom och håller upp ett finger och säger åt honom att stå still. Domaren föll ändå för hans typ, så det blev ett 1:a pris, klassvinst och CK! I bästa hanhundsklass fick vi tacka för oss, men jag hade inte förväntat mig något annat.

Sen var det då lilla Bacillens tur. Även hon fick 1:a pris och vann klassen med CK! Därefter var det bara att springa och byta hund lite snabbt. För Snuva blev det utställningsdebut, och hon skötte sig hur bra som helst trots att vi bara bekantat oss med varandra under 5 minuter medan jag väntade på bästa hanhundsklass med Igor. Även Snuva föll domaren i smaken, så även hon fick ett 1:a pris och sen i konkurrensen blev hon 2:a med CK!

I bästa tikklass fick mamma ta Snuva, som förväntat fick tacka för sig. Jag och Bacill däremot, vi blev utplockade till mitten tillsammans med en juniortik, öppentik och två championtikar. Kändes lite häftigt att vi skulle bli placerade i bästa tik! Domaren plockade snabbt fram den vinnande championtiken för placering, och sen fick jag och Bacill fylla på! Bakom oss placerades den andra championtiken, och sen kommer jag inte ihåg i vilken ordning juniortiken och öppenklasstiken stod… för jag stod, som ni kan förstå, i lite andra tankar.

– One, two, three, four, five!

Innan domaren sa dom orden vågade jag inte tro att det var sant! Bacill stod som 2:a bästa tik, med en championtik framför sig, så hon skulle få certet! Fy fan så jävla härligt! Eftersom att det var en internationell utställning så fick hon R-CACIB också. Domaren gav Bacill en kort öppen kritik, och tyckte att hon var ”Absolutely lovely! A little bit small, but absolutely lovely!” Hon fick även några väldigt fina ord för sina rörelser.


Very feminine and lovely type. Good head and eyes. Good neck,
shoulder, topline and quarters. Moved stylishly around the ring.

Ett jättestort tack för alla gratulationer som vi fick på plats!

25 juli, 2010 | 23 kommentar »

23 kommentarer till “Vilken dag!”

 1. Maria, Rocky & Malte:

  Jätte stort grattis!

 2. Annelie & Martin:

  Vilken härlig dag! Stort GRATTIS till fin fina resultat och som grädde på moset, Bacills CERT!!Kramis

 3. johan o maya:

  GRATTIS!!!!!!

 4. L, Inja & Fendi:

  HÄRLIGT!! Grattis!! 😀

 5. Elin:

  Härligt! Grattis!

 6. Ancki Frida Agnes:

  Åh, va kul. STORT GRATTIS !!!

 7. Josefine:

  Åh, så himla roligt! Grattis till alla fina resultat 😀

 8. Hanna:

  Ett jättegrattis! Gud vad kul med cert =) Glöm nu inte ge Bacill något extra fint.

 9. Gunela:

  Än en gång GRATTIS! Var kul att se det irl 😉

 10. Linda,Minus,Olle:

  Grattis! Bacill är hur vacker som helst!

 11. Ingela, Zeb, Indy:

  Vad kul! Grattis!

 12. Maria Vincent Isac Prince:

  Jösses vad bra det gick för er !!! Mega grattis!!
  Förstår verkligen att du svävar på de rosa nu!!!!!
  Njut av det här länge!!!
  Ha en fin fortsättning på sommaren!!!

 13. sofie:

  Gud så roligt! stort grattis!

 14. Angelica:

  Grattis! Vad kul att det gick så bra…

 15. Sandra, Dyrka & Yra:

  Åh va roligt!!! GRATTIS 😀

 16. Caroline o. Lukas:

  Stort grattis!
  Har alltid tyckt att det finns vissa baciller som faller en i smaken 😛

 17. Angelica:

  Grattis vilken dag ni haft!

 18. Lisa:

  Grattis.. va kul, hon är jättefin 🙂

 19. Thina:

  GRATTIS vilken dag!!!

 20. Lotta, Crespo & Räjza:

  Grattis på födelsedagen, Thyra!!

 21. Sofia:

  Gud så roligt! GRATTIS!

 22. Sarah, Pippi & Wilda:

  Grattis till fina resultat!

 23. ULLA:

  Grattis till CERT

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: