Seg träning

Igår kväll träffades jag och Carro på brukshundklubben igen för att träna lydnad med Lhine och Lando. Trots att klockan var strax efter 20-tiden, så var det rätt klibbigt ute. Vi hade sällskap av sjukt mycket spyflugor, vilket kändes hur äckligt som helst. Liksom, var tusan kom dom ifrån? De satt överallt på bruksstegen som vi band upp hundarna vid. Usch!

Värmekänsliga Lhine var väldigt påverkad igår. Visst var det fart i henne, men det var långt ifrån samma tryck som det brukar vara i henne. Igår körde vi iallafall genom dumrutan och så tränade vi dirigeringsapportering och metallapportering med hopp över hinder. Carro fick kommendera oss runt dumrutan, samt klicka åt oss om Lhine gjorde rätt skiften – och alla tre blev rätt direkt! Både transporterna och upptagen kändes bra också. Kul, kul!

Dirigeringsapporteringen gick väl lite si så där. Vi måste jobba mer på dirigeringarna ut från konen. Funderar på om jag ska lägga apporterna längre ut åt sidorna än 5 meter från mitten, för nu viker hon in alldeles för tidigt. Om det är någon som har några andra tips för att få bort Lhine från mitten så tas det gärna emot. Hur som helst så har jag iallafall bestämt mig för att inte köra igenom momentet helt igen på ett tag, utan nu ska vi jobba på dirigeringarna från kon.

Lite metallapportering med hopp över hinder blev det också som sagt. Kastade riktigt illa åt både höger och vänster, med ganska ordentlig överdrift, för att jobba på att hindret ska tas både på ut- och inväg även om metallapporten nästan ligger rakt ut till höger/vänster om hindret. Nu hoppas jag verkligen att jag aldrig kommer kasta så himla illa på tävling… men det kan ju vara bra att ha tränat på det ifall att.

Efter träningen fick Lhine hoppa in i bilen medan Thyra fick följa med på en promenad med Viggo. Även om hon inte fick göra något speciellt under promenaden så var det nog skönt att få ha matte för sig själv en stund.

13 juli, 2010 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Seg träning”

  1. Träning:

    Ofta är det de där dagarna då man inte känner att det går så bra som man verkligen utvecklas!

  2. Maggan & CO:

    Största nackdelen med den här sommaren är helt klart att hundträningen blir lidande. 🙁

    Trub har fått samma problem som Lhine, har backat och kör godisskålar/leksak från kon och nu funkar det med apporter igen. 🙂 Jag vågar inte flytta på positionen av apporterna, vill ju att hunden ska hitta vinkeln och komma rakt på apporten…

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: