Kvällsträning på bruksa

Igår kväll hade jag och Carro bestämt träff på Linköpings brukshundklubb för att träna lydnad tillsammans, och det blev mitt och Lhines bästa träningspass på länge! Förutom all hjälp vi kunde få med att flytta rutan och lägga ut dirigeringsapporter, så kändes det helt enkelt mycket roligare att träna när vi var två. Hoppas vi gör detta till en god vana!

Vi varvade och tränade en sak i taget med hundarna, så när Carro och Lando tränade fick Lhine ligga passiv medan jag hjälpte dom och tvärtom. Lhine fick börja med det som jag kallar för uppletande av ruta. Jag ger bara ett röstkommando, och sen får hon leta upp rutan som kan stå var som helst. Två skick till samma ruta, fast från olika håll, och sen fick Carro flytta på den. Gick riktigt bra, och vid ett tillfälle sprang Lhine helt åt helsike fel. Då hjälpte jag henne och visade med armen åt vilket håll hon skulle. Himla bra att det blev så fel, för en sådan situation kan ju dyka upp på tävling.

Vi tränade även på vändningar i språng marsch, där Lhine ofta blir väldigt luftig. Blicken hänger med, men kroppen fortsätter framåt… Sedan avslutade vi med några tävlingsmässiga dirigeringsapporteringar. Tre åt höger och en åt vänster. Höger var jättesvårt tyckte Lhine. Vet inte om det var för att rätt apport låg i skuggan, och de andra två i solen. Dirigeringsapporteringen åt vänster var inte spikrak, men Lhine löste den fint själv utan att jag behövde stoppa henne. Konskicken var jättefina med bra tempo helt igenom!

Som sagt så blev det ett jättebra och roligt träningspass igår! Till nästa gång har jag gett mig själv läxan att träna dirigeringar från kon till godisskål, och så ska vi jobba på skiftena i dumrutan så ska Carro få kommendera oss runt den.

Nu är det dags att sova, för imorgon är det jag som öppnar på dagiset 06.00!

7 juli, 2010 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Kvällsträning på bruksa”

  1. sofie:

    Vad härligt med ett så lyckat träningspass!:)

  2. Julia:

    Ja, träningskompisar är guldvärt!! 😀 Kul med lyckad träning!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: