”Hoppas hon trillar i och drunknar!”

Det var pojkvännens kommentar efter att jag fått mig en utskällning för att jag inte låter socialisera mina stackars hundar..!

I onsdags förmiddag åkte vi alla fyra iväg till en sjö för lite sol och bad, trots stora mörka moln på himlen. När vi kom dit så var det redan en tjej där med sin rottistik, så vi parkerade oss en liten bit bort för att inte störa dom och för att Lhine skulle kunna få simma lös. Vi märkte inte mycket av varandra överhuvudtaget, för ganska snart så gick dom iväg på en promenad.

Efter en stund kommer det en annan bil, och Lhine som är ute och simmar skvallrar om att det kommer en hund bakom oss. Kopplad, men utan ägare i andra änden. Lenny ropar upp Lhine och jag kallar in Thyra som ligger och vilar i skuggan av en buske några meter bort. Då kommer hundens matte klampande.

– Är det två hanar?!?
– Nej, men dom ska inte hälsa!

Hunden, som ser ut att vara en rottweiler/shar pei-blandning, fortsätter (tack och lov med glad inställning) stega fram mot mig och Thyra, medan hans ägare inte alls har bråttom fram att hämta honom. Istället börjar hon tala om både ditten och datten om hur fel jag gör som inte socialiserar mina hundar och bla, bla, bla… Jag får trycka undan hennes stora och överviktiga hund och säga åt henne att komma och hämta sin hund.

Kände irritationen växa inom mig, samtidigt som jag redan insett att den där kärringen inte skulle förstå ett ord om jag öppnade min mun och förklarade varför inte hennes hund var välkommen fram till mina. När hon gjorde en paus för att ta luft så sa jag bara kort och gott att hon kände inte mina hundar och jag kände inte hennes. Punkt slut! Då tog hon till slut upprört sin hund och traskade bortåt medan jag fick höra hur illa det skulle gå för mig och mina hundar…

Gah! Vilka människor det finns.

5 juli, 2010 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “”Hoppas hon trillar i och drunknar!””

 1. Sarah, Ior, Pippi & Wilda:

  Ja, det finns folk till allt… Att säga att de har skabb/noskvalster brukar få folk att backa 😉

 2. Linda,Minus,Olle:

  Ja stackars dina hundar 😉

 3. Thina o hundarna:

  Kan bara säga att det är lika synd om mina hundar. Men jag tänker inte börja hälsa på alla som åker bil. Nja kanske på dom som åker blå gammal 745. För Sandra visst hejar du på alla som har V40?

 4. Kicki olofsson:

  Ja, den typ av människor finns över allt och dessutom är det dom som aldrig gör nå´t med sina hundar (men tror sig veta allt om hundar)
  Jag brukar vara in på din sida och kolla vad ni gör lite då och då. Kul med aktiva hundägare och duktig är ni också. Jag sköter MH i GRK/Vb och ifjol såg jag en hund från er uppfödning Höstglädjens Dreamweave. Ha en skön sommar utan kneppgökar.

 5. Annika:

  Det är en konstig inställning ”folk” har till detta eviga hälsande. Mina brukar inte heller få hälsa åt höger och vänster på alla hundar som är ute och går. Ibland gör jag som ovanstående skrivare skrev…säger att dom har ohyra och då blir det minsann fart att få in sin lille hund, bort från mina. Men så har jag väl också världens mest osociala hundar,,,,,,,;-)
  Förresten hälsar inte JAG heller på alla människor jag möter så jag är väl VÄLDIGT osocial jag med :-))
  Stå på dig! Du gör helt rätt.

 6. Johanna och Sting:

  De hugger först å frågar sen kör vi med =) hahah! två svansviftande labradorer som helst av allt vill hälsa, kräver hårda bud från matten =)

 7. Carin:

  Ja du Sandra, dina hundar är dom mest osociala jag vet 😉 Förstår inte varför endel bara måste hälsa på alla hundar dom möter!

 8. Linda, Foppa och Lidas:

  Alltid stöter man på sånna, vi undvek en ettrig terrier på stranden idag tack vare att han inte vågade bada vilket mina gladeligen gjorde.
  Förstår mig inte på dessa människor som måste låta sina hundar hälsa på alla GRRRR

 9. Pia:

  Illa att en del ”hundfolk” inte kan sin grej dvs förstår sig på hundar. Det är tragiskt! Dina hundar har det så mycket bättre som har en förstående och förståndig matte! Kram

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: