Mesiga Sverige

Besökte SKKs internationell utställning borta på Himmelstalund en liten stund på förmiddagen. Kom väl dit ganska exakt 10.30, när bedömningen för golden retriever skulle börja. Hinner inte vara där många minuter, innan det ropas ut i högtalarna att det sitter en hund i en bil.

Efter ett par minuter kommer ytterligare ett utrop i högtalarna. Två utrop tycker jag är ett för mycket, även om det inte ska behövas ropas ut överhuvudtaget. Hur många chanser ska en så kallad hundvän få när den utsätter sin hund för ren livsfara? Om jag fick bestämma så skulle det krossas mycket mer bilrutor i detta land!

Till slut kommer ett tredje utrop, med lite mera allvar i tonen. Ägaren till den mercedes som det sitter en liten valp i har 10 minuter på sig att plocka ut sin hund ur bilen, för den mår inte bra, annars kommer polis tillkallas för att vidta åtgärder och krossa en ruta för få ut hunden.

Sedan hörs inga mer utrop, men fick sen höra lite från Tina (min chef) när jag mötte henne inne på området. Polisen hade fått komma, och det som satt i bilen var en pytteliten hund av bull- och terriertyp som inte kan ha varit mycket mer än nykläckt som Tina uttryckte det. Ni ska ju inte tro att ägaren skämdes och flydde hem med svansen mellan benen… nej då, han gick omkring halvt avklädd på utsidan av utställningsområdet och visade upp sina muskler och sin lilla stackars valp. Usch!

Detta med hundar i bilar när det är varmt ute är verkligen något som gör mig upprörd. Vad fan tänker folk med? Lämna hunden hemma!

5 juni, 2010 | 17 kommentar »

17 kommentarer till “Mesiga Sverige”

 1. Sandra:

  Kan inte mer än hålla med dig! Jäkla idiotmänniskor som inte har vanligt vett eller empati!! Och töntiga arrangörer som inte vågar göra nåt mer handlingskraftigt…
  Dessutom behöver man inte ens invänta polisen utan har rätt att slå in fönster för att rädda hundar som uppenbart inte mår bra själv. Fast det är nog bra att ringa polisen först och berätta vad man tänker göra innan antar jag…

 2. Jossan, Fajjo, Malte & Joker:

  Det är förjävlig… rent ut sagt!
  På sommararna när jag och mina föräldrar är på olika mässor hör man att någon ropar ut i högtalarna om att det sitter hundar i bilarna och då är det runt 25-30 grader varmt utomhus. Dom ropar ut färg, märke och regnr på bilen men inte fan är det någon som kommer och har ut hunden. Tycker precis som dig, lämna hunden hemma!

 3. Sandra, Dyrka & Yra:

  Vet att det på vissa utställningar vissa år varit en väldigt hård ton, då har folk fått en chans och sen krossas rutor. Då har det fungerat bra också! Det är dags för en nolltolerans med hundar i varma bilar. För det är INTE ok!

 4. Annelie & Martin:

  Instämmer helt klart med dig, kom faktiskt ett eller två till utrop med nya hundar i bilen!

 5. Thina o hundarna:

  O jag hörde oxå minst ett till utrop på bil med hund i. Hur i hela friden tänker folk?

 6. Caroline o. Lukas:

  Blir så irriterad på sånt 🙁 Har bara lust att krossa rutan direkt och stänga in hundägaren i en bil och få känna på det själv

 7. Carina Jangbrand:

  Jag förstår inte hur man kan låsa in sin hund i en bil när solen steker på… kom ihop mig med en man på ÖB förra året som hade lämnat sin hund i bilen för att handla. Det var inga snälla ord som kom ur min mun.

 8. Nilla och Soda:

  sånna människor kan fan inte ha alla hästar hemma

 9. Frida:

  Vilket folk det finns i Sverige. Det är som du säger sandra, ha hunden/hundarna hemma då istället.

 10. Cissi:

  Usch vad hemskt! Förstår inte jag heller hur man kan sätta en hund i bilen och inte ens bry sig om att ta reda på den. Som du sa: bättre att ha djuren hemma.

 11. Maria, Rocky & Malte:

  Irriterande är bara förnamnet, blir så arg när jag läser sånt här 🙁

 12. Anna&Trion:

  USCH man blir verkligen förbannad! Fruktansvärt hur folk bara kan lämna sina stackars hundar i bilen medan de själva lugnt strosar runt och inte ägnar en tanke på sina hundar.
  Det borde vara hårdare straff (läs: det borde åtmisntone finnas (!) straff) för folk som itne sköter sina hundar (djur).
  När kommer Sverige komma på att vi behöver verkställa ”hundförarkort” innan man får köpa hund? Även om det inte kommer att funka till 100 % så måste det åtminstone minska procenten inom alla som INTE borde ha hund…

 13. Cissi:

  Svar: Ja de känns verkligen spännande. Får dock se vad de blir av alltihop;)

  Spännande för din del med! Vilken han är det du ska para henne med?

 14. Lisa:

  De är fruktansvärt att de ska behöva vara likadant varje sommar att de sitter hundar i varma bilar på hundutställningar.. dom som utsätter sina hundar för detta plågeri, borde bli avstängda från framtida tävlande.. för de svider nog förhoppningsvis en del

 15. Kim:

  Det är helt sjukt!

  Det var lite andra bullar förra sommaren när vi var i polen och tävlade agility. Då ropade dom ut i kameran att dom sett en bc uppbunden vid ett tält, utan tillgång till skugga eller vatten (det var väldigt varmt), och sa att om inte hunden var borta från platsen (till bättre miljö) inom 5 minuter, så skulle ägaren bli avstängd för tävlan för hela veckan. Dessutom gick dom och tog hundarna efteråt, om inte ägaren hämtade dom.

 16. Frida:

  Fy vad illa!!!
  Sådant gör en riktigt förbannad!

 17. Jenny:

  Tyvärr är det inte första eller sista gången det händer och jag har tyvärr slutat att bli förvånad när nåt sånt här händer. Fattar dock inte varför man utsätter sin bästa vän för ett sånt högt spel, för risken är ju att hunden dör, fattar inte folk det?!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: