Träning x 4

Idag har jag och hundarna varit ute på årets första cykeltur! Hade egentligen viljat komma igång med cyklingen för flera månader sedan, för Lhines skull, men jag har inte vågat trotsa halkan. Fast Lhine är nog i väldigt god kondition på alla sätt och vis ändå, efter allt farande i snön.

Vi cyklade ner till Djurmagazinet för att väga Lhine, och sedan jag vägde henne för 12 dagar sedan så har det inte hänt mycket. En liten ökning från 26.6 kg till 26.9 kg. Än så länge har jag faktiskt ingen aning om ifall Lhine är dräktig eller ej. Känslan säger väl att hon är dräktig, och jag håller verkligen tummarna för det, för annars har jag en skendräktighet from hell att slåss emot om det inte syns små söta blåsor i magen på Lhine vid ultraljudet om ungefär 2 veckor.

Sedan parningen har Lhine börjat tigga något helt extremt. Hon har till och med börjat dregla… långa, sega trådar. I helgen när vi var ute i Hälla för att äta påskmat så satt Lhine i soffan och frågade om lov under hela middagen. Hon råkade även ta lite själv från en tallrik när hennes tjat inte resulterade i att hon blev serverad. Lhine har även gått och blivit lite seg och tråkig. Emellanåt lyser hon upp och är sitt gamla vanliga jag, för att sedan gå och lufsa för sig själv. Det är till och med så att Thyra tröttar på Lhine ibland, och går fram med en leksak i munnen och slår Lhine i huvudet med tassen för att hon ska komma igång och leka.

Jag har fått för mig att Lhine har börjat se lite biffigare ut än innan, och breddat över bröstkorgen precis som Thyra gjorde ganska tidigt när hon väntade Quick/Speedkullen. Fast det kanske bara är en synvilla, eftersom att hon nyligen fått tillbaka pälsen. Det enda jag vet säkert är att hon inte ser biffigare ut för att hon gått och blivit tjock. Jag har efter helgens besök i Hälla fått öka på maten istället, då mamma höll med om att Lhine gått och magrat av lite.

Cykelturen uppskattades verkligen av båda hundarna, som fick springa lösa när vi inte var i trafik. De rusade glatt en bit före mig när vi hade fri sikt, och travade sedan fint sida vid sida bredvid mig när vi mötte andra människor och hundar. Väl hemma sov de gott ett par timmar, innan vi gick ut på gården för att träna lite lydnad!

Jag började med Thyra, medan Lhine fick ligga på en filt och bli lite avis. Det blev konskick, två dirigeringsapporteringar, fritt följ och en inkallning med stå. Vet inte om jag nämnt det tidigare, men konskicken håller jag på och lär om med Thyra. Istället för att hon bromsar in och ställer sig bredvid konen så vill jag att hon satsar för att springa runt konen. På kort avstånd funkar det till 100%, men när vi ökat avståndet har hon fastnat i sina gamla konskick. Idag fick vi dock ett litet genombrott, i form av att Thyra först gjorde fel men rättade sig själv när jag väntade ut henne en liten stund. Det går framåt!

Fria följet går också framåt, och idag fick hon inte spelet och for iväg utan mig när vi gick över till språng marsch. I vanlig- och långsam marsch ligger hon för långt fram och vinklar ut rumpan vilket syns i halterna när hon hamnar snett framför mig. Fast vad gör det egentligen när hon tycker att fria följet är så fruktansvärt kul?!?

Lhine fick också träna en stund, en väldigt liten stund. Först ett par härliga konskick innan jag lade ut apporterna bakom. Det blev genast lite knepigare, men vi fortsatte med några konskick till och när jag kände mig nöjd så fick hon hämta in höger- och vänster apport. Kände mig väldigt nöjd där, så då packade vi ihop och gick in igen.

6 april, 2010 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Träning x 4”

 1. Maria:

  Håller tummarna för att det blir Lhinevalpar, ska bli spännande att se vad ultraljudet visar 🙂

  Kul att träningen är igång som vanligt!

 2. Linda,Olle,Minus:

  Men stackars Lhine! Att hon får gå samma hemska öde som Thyra fick under dräktigheten sist.;-) Jag, som högdräktig, cyklade ju igår o de va jobbigt!

 3. Maggan & CO:

  Åh, jag vill oxå träna! Fast världens sötaste taxvalp ska väl få bo in sig ett para dar till först. 😉
  Tänk att lilla Lhine blivit 3 år och ska ha valpar… vad fort man själv blir äldre! :X Tyckte det inte var länge sen jag beundrade henne som valp på nån tävling i Finspång. 😉

 4. Nora, Dizzy, Mira:

  Men jösses, akta dig Sandra, tänk om Lhine är dräktig och så får hon cykla och röra på sig, kan ju aldrig vara bra! 😉 hö hö

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: