Lite träning

Efter en lugn helg så blev det en jättekonstig måndag för hundarna, när jag spenderade 11 timmar på akuten, och igår blev det ytterligare än lugn dag när inte jag vågade göra något annat än absolut ingenting. Nu har vi dock varit ute i 1 1/2 timme och tränat lydnad. Tog med mig båda två ut, och så fick den ena ligga och sola nosen medan jag tränade med den andra.

Det blev fjärrdirigering och dumrutan för båda flickorna. Lhine har jättesnabba och härliga skiften på nära håll, men inte på elitavstånd, så idag jobbade vi just på att försöka dra ut på avståndet och att behålla tempot i skiftena. Thyra, som har en så äckligt bra fjärr, fick träna fjärrdirigering på ett helt nytt sätt – jag stod bakom henne. Först tyckte Thyra att jag var jättekonstig, men det tog inte lång tid innan hon förstod vad hon skulle göra och att det var mycket enklare att titta framåt än att snegla bakåt mot mig. Provade sitt-> ligg och tvärtom, samt sitt-> stå och ligg-> stå. Trots min konstiga placering, så behöll Thyra den tekniken hon använder när jag står framför henne.

Dumrutan tog jag ett varv med båda två, där det belönades en massa vid stå, sitt och ligg. Sen blev det hopp och lek en stund medan jag plockade ihop träningsgrejjerna.

14 april, 2010 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Lite träning”

 1. Carin, Cosmos & Joker:

  Skönt att du mår bättre! Härligt med hundträning i solskenet 🙂

 2. Maria:

  Ska prova att stå bakom Rocky i fjärren så fort jag får hem honom. Blir kul att se hur han reagerar 🙂

 3. Ingela, Zeb, Indy:

  Trist att sitta på akuten! Hoppas du mår bättre nu!

 4. Hanna:

  Jag vill oxå ha en äckligt bra fjärr 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: