Valpträff


Emma och Silla, Maria och Malte, mamma Thyra, Angelica och Izor, Peter och Exxon.

11.00 igår så var det valpträff för Quick/Speedkullen. Fyra av sex valpar kom, och vi hade en jättetrevlig, rolig, kall, blöt och lerig dag. Under fyra timmar hanns det med två promenader, fika, apporteringsuppvisning, apporteringsträning och fotografering.

Vi började med att gå ett varv runt en åker, så att Thyra och valparna fick hälsa och leka med varandra. Därefter blev det en stunds fika, innan Thyra och Lhine fick komma ut och jobba lite. Thyra fick visa två långa enkelmarkeringar med vilt, och Lhine fick visa ett närsök där hon fick hämta in fyra av fem dummiesar. Sen var det då dags för valparna att få jobba lite! En och en fick de prova på en enkelmarkering som mamma kastade, och sen fick de prova på linjetag med kaninskinnsdummie. Självklart fick de prova på vilt också.

Alla valparna sprang ut och plockade upp sina apporter och vände hemåt. Några behövde hejas på lite mer för att komma hela vägen in, men det var ingen som stack iväg åt andra hållet för att lägga sig och tugga på apporten. Viltet tyckte allihopa var smakens, och Maria provade även att lägga ut vilt till Malte på linjetaget. Han hade nog gärna behållt viltet för sig själv, men bara Maria ropade glatt på honom så kom han i världens fart och höll på att krypa ur sina egna byxor av lycka. Efter apporteringsträningen så gick vi en sväng igen, så att valparna fick rensa huvudet och leka med varandra en stund innan hemfärd.

Det var himla kul att se igår att alla valparna var så intresserade av att arbeta med sina förare. Under promenaderna vi gick så höll de sig även i närheten av oss, och sökte upp sina hussar och mattar emellanåt för att få en godbit. Förutom valparnas härliga sätt, så var de även trevliga att se på. Silla påminde väldigt mycket om Thyra som ung i kroppen, så henne blev jag väldigt svag för. Malte var samma härliga isbjörn som han varit ända sedan valplådan, medan Exxon och Izor börjat dra iväg lite på benen. De två var ju de som var mest lika varandra i valplådan, och det hade de inte vuxit ifrån än. Izor var lite tunn i hullet just nu, men annars tror jag det hade varit svårt att se skillnad på dom igår.

29 mars, 2010 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Valpträff”

 1. Sara, Tosse och Vittra:

  Så synd att vi inte kunde vara med =( Hade varit jätte kul att få se de andra valparna!! Hoppas alla kommer till MH:t för då kommer vi =)

 2. Angelica:

  Ja det är han, men han har ju dragit iväg på höjden i stället, han var ju ett par centimeter högre än de andra. Men vi ska nog kunna göda ifatt honom lite på bredden med 😉

 3. Maria:

  Jätte kul att ses igår. Är så glad att jag kom trots allt 🙂 Jätte tack till dig & Nettan!

 4. Frida:

  Ni verkar ha haft en trevlig dag 🙂 Malte är så lik Catch på bilden där uppe 🙂 *hihi*

 5. Jennifer och Ville:

  Fy vad mysigt med valpträff! 😀

 6. Kim:

  Så härligt med valpträff och kul att höra att alla var så arbetsglada! 🙂

 7. Gunela:

  Underbart att se dem och att allt verkar funka så bra – men med Thytra och Tino – kan inte bli annat än bra!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: