Trimkurs

Igår hade mamma ordnat med en trimkurs för Höstglädjare. Det var nio stycken som deltog med hund, och så var vi även några stycken som var med utan hund. Trimkursen skulle hålla igång i fem timmar mellan 10.00-15.00, vilket kändes som en ganska lång tid, men jösses vad tiden gick fort! Det började med lite teori och en kort genomgång av dagen innan det var dags för hundarna att få hoppa upp på trimborden. Fram till fikapausen var det ullkamning och frontklippning, och efter fikat var det dags för svans-, byx- och tassklippning. Sedan blev det en lunchpaus, och därefter blev det en genomgång av bad, kloklippning och öronvård.

Lunchen fick jag, Angelica och Lina (som har varsin Thyra/Tino-son) den stora äran att åka och handla. Mc Donald’s till sisådär femton personer… Helt otroligt nog så fick nästan alla precis det dom skulle ha. Det enda som blev fel var att jag inte fick min bearnaisedipp.

Tiden rusade som sagt förbi, och det var en väldigt intressant och trevlig dag. Jag som har klippt mina hundar själv i flera år, fick med mig några helt nya trimknep hem. Dessa kommer att provas på Lhine i dagarna. Thyra har nu till slut fällt ur så där som mammor ska, så hennes päls går det inte att trolla så mycket med för tillfället.

Om det är fler Höstglädjare som vill lära sig att klippa sina hundar själva, så kan jag verkligen rekommendera den här trimkursen. Hör bara av er till Nettan, så ordnar hon med en till så fort tillräckligt många är intresserade!

15 mars, 2010 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Trimkurs”

 1. Nettan:

  Ja visst blev det en jättebra dag igår. Har faktiskt fått en bukett fina gula Tulpaner idag av en av deltagarna som tyckte att det var så bra. Roligt när det blir så uppskattat.

 2. Annika:

  Synd att det är så långt bort 🙂 Jag tycker det är svårt att få till det på halsen..så klipper man lite…och tycker det ser bra ut. Efter en stund tittar man igen och ser något ojämnt som man bara måste jämna till….och så fortsätter det.Behöver nog gå flera trimkurser :-))

 3. Linda,Olle,Minus:

  Låter nyttigt om man vill hålla sin golden i fint trimskick:)

 4. Nettan:

  Tack för hjälpen igår.Glömde nog att säga det. Tack igen.

 5. Angelica:

  Suveränt rolig kurs. Lugn, jag fixar en bearneisesås till dig, se det som en kompensation ifrån företaget 😉

 6. Marie & Teddy:

  En underbar och givande dag, vi lärde oss en del båda två – tack!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: