I det långa landet bajskorv

Att det som göms i snö kommer upp i tö trodde jag att den större delen av Sveriges befolkning visste om, men nu när solen värmer på är det ju klart som korvspad att så är inte fallet!

Nu kan jag förstå dom som står och blänger på en när man inte står beredd med bajspåsen innan hunden ens hunnit bajsa klart, för fy fan så det ser ut överallt utomhus. Jag är väldigt tveksam till om mina hundar kommer få rejsa omkring lösa sen när snön smält bort från gräsmattorna, för inte vill jag att deras pälsar får bajsinpackning när de slänger sig på rygg i gräset och rullar omkring.

Jag fattar inte det svåra med att plocka upp bajset efter sin hund bara för att det har kommit snö?!? Med de mänger som kommit i år så har det helt klart blivit besvärligare att ta sig fram till bajset om hundarna satt sig ute i snön, men jag hade en väldigt enkel lösning på det problemet: hundarna fick gå kopplade tills de bajsat! Gissa om mina hundar har blivit snabbare på att rasta av sig på promenaderna?

Nu ska vi gå ut och akta oss för alla bajskorvar!

10 mars, 2010 | 14 kommentar »

14 kommentarer till “I det långa landet bajskorv”

 1. Maria:

  Samma sak här. Fullt med bajshögar överallt, varav minst hälften ligger mitt i vägen- URK!

 2. Linda,Olle,Minus:

  Har oxå märkt fenomenet!

 3. Annelie & Martin:

  Hos oss är det förjäkligt, undrar vilka som inte plockar upp? Skulle vara kul att veta när det kanske är ett 15-tal hundar här ute!

 4. Matilda:

  DEt är en hård värld vi lever i Sandra! Men jag håller med du, men det sägs ju att det är bra gödsel för gräsmattorna, kanske det även funkar på hundpäls?!? 😉

 5. Nora:

  Jag håller med dig, jag löste det på samma sätt som du. Eller så hade jag stövlar och traskade ut i djupsnön. Inte så svårt kan man ju tycka. Det är ju inte så trevligt när det ligger skit överallt och när värmen kommer kanske det luktar ljuvligt också! 😉

 6. Lovisa, Inja & Fendi:

  Jag och grannen funderar på om vi ska sätta upp en skylt utanför huset om att folk ska ge fan i att skita i att plocka upp skiten. Det är helt hemskt, tur att resten av grannarna i vårt hus är gullefjun, annars hade vi säkert fått skulden för all skit och all piss som är precis utanför dörren.. Suck..

 7. Johanna, Hilda & Edda:

  Fan va skönt det är att bo på landet, hunden skiter på åkern och saken är klar 😉 Går man in i stan här kan man dock få kila omkring med en bajsfylld påse hela promenaden :/ I er park borde man ju kunna sätta upp en behållare med påsar ovanför soptunnorna, så om man tar kan man lämna en en annan gång så finns det påsar och bajsarna försvinner!

 8. Annika:

  Jag har precis samma tankar som du om de bruma högar som ligger precis ÖVERALLT! Visst är det konstigt att man tycker att det är okej att lämna kvar det bara för det är snötäckt mark.Det ser likadant ut här hemma hos oss. Äckligt är var det är!!!! :-/

 9. Natalie R:

  Nog är det vidrigt allt! Jag plockar nog till och med MER på vintern just för att det ser så äckligt ut med högarna på snön, även om det är i ett dike eller så, men det känner man sig väldigt ensam om… Fy!

  (PS. Jag har lagt upp en beskrivning på hur man gör med funktionsmakron nu… *rodnar* Bättre sent än aldrig som man säger)

 10. Johanna, Hilda & Edda:

  Synd att den grejen inte funkade! Yes, det kan jag ta kort på. Tror inte många tror du tränar inför kamp om du kommer med en Thyra som har kedja bakom sig 😉

 11. Johanna, Hilda & Edda:

  Inte längre, nu är dom till för golden också 😛

 12. Sandra:

  Visst är det snuskigt! Som tur är så försvinner de rätt så raskt när det varmt i marken och maskarna vaknar till liv, men till dess är det klart äckligt. Jag har haft en period nu när jag omöjligt kunnat hänga på hundarna ut i djupsnön för att plocka bajs utan att hamna sittandes storgråtandes för att det gör så jävla ont, men jag har sett till att låta dem skita i koppel först precis som du, så jag har kunnat plocka. Precis som nån annan skrev är jag faktiskt nogrannare att plocka på vinterhalvåret eftersom den skiten inte kommer nånstans alls. På sommaren finns ju maskar och annat som tar hand om det på ett par dagar…

 13. Ida:

  Håller med dig. Det är riktigt vidrigt. Varför ska det vara svårare att plocka bajs bara för att det är snö? Det är som på hösten, då kan man bara lägga lite löv över så är det klart. VIDRIGT.
  Trevlig helg

 14. Lisa:

  Ja, de är verkligen för äckligt med alla högar som kommer fram nu här och där.. vågar knappt att tänka på hur lydnadsplanen på klubben ser ut sen när snön försvunnit där.. för tyvärr används den ju till rastgård av en del lata hundägare 🙁

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: