Rena och fina

Att icke-hundmänniskor brukar klaga på att hundar luktar illa är väl inget ovanligt, men den senaste tidens kommentarer om att mina hundar luktat illa har nog inte bara varit klagomål. I förra veckan började till och med jag känna att det började bli dags för dom att få varsitt bad med schamponering.

Igår fick Thyra sitt bad, och jag hade väl förväntat mig att halva hunden skulle ligga kvar i badkaret. Speed/Quick-valparna fyllde 11 veckor igår, och när Dreamkullen fyllde 11 veckor så var Thyras päls i så dåligt skick att jag plockade fram den raka saxen och klippte av de sista striporna i byxorna så att Thyra såg rakad ut. Även svansen tog jag och klippte rakt av då. Just nu håller Thyras päls utställningskondition… och efter badet igår så blev det även att trimma henne igen. Jag snyggade ju till henne inför My Dog som var för 4 veckor sen!

Lhine har fått sitt bad nu på morgonen, och ligger nu lite halvblöt och myser i sängen. Henne börjar jag bli sugen på att anmäla till utställning. Pälsen är på väg tillbaka efter hennes totala urfällning, och jag kan tänka mig att hon är i full päls i april/maj. Även Lhine har fått bli lite trimmad, fast henne klippte jag före badet eftersom att hon bara behövde toppas till lite om halsen och öronen.

29 januari, 2010 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Rena och fina”

  1. Maria:

    Härligt att pälsen hänger kvar där den ska på Thyra. Längtar tills Malte får sin vuxenpäls så jag har något att klippa jag med. Just nu är det ett galet sött burr bara, mängden päls går inte direkt att klaga på iallafall.

  2. Emma:

    tack så mycket 🙂 härliga bilder

  3. Ingela, Zeb, Indy:

    Jag borde verkligen ta och ge mina en storrengöring snart!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: