My Dog 2010

Vill börja med att tacka SHU som var snälla och ordnade så att jag och Thyra fick komma och hämta våra priser för Årets lydnadsungdom igår, istället för i fredags när prisutdelningen egentligen skulle ha varit!

Vid 8.30 lämnade jag, Carro och Thyra Linköping och 3 1/2 timme senare var vi inne på My Dog, efter en liten felkörning och krångel vid entréerna. (Skänker dagens ris till den otrevliga värden vid besökarentrén!). Har nog aldrig gått in på en hundutställning så sent. Jag brukar vara den som vill vara där en timme innan allt börjar, så man hinner sitta ner och äta frukost först. Igår hade vi inte ens matsäck med oss.

Det var lite oklart när prisutdelningen skulle vara, så först gick vi en sväng inne på mässan innan vi tog plats vid finalringen och tittade på Polisens uppvisning och Askhunden. Efter prisutdelningen satt vi kvar och tittade när XLNT Marc uppträdde med sin låt Best In Show, och jag som hörde låten Myspace för nån månad sen och tyckte den var mest pinsam då, fick allt lov att ändra mig. Vilket drag och vilken stämning det blev!

Prisutdelningen var snabbt avklarad. Det var bara att marschera in och ta emot våra priser, och ta snabbaste väg ut igen. Linn som delade ut priset hade väl egentligen velat få säga några ord, men SKK hade inte så många minuter att låna ut. Det hade ju varit lite kul om det kommit fram att det var tredje året i rad som vi tog emot priset, att Thyra varit mammaledig sen september och precis haft valpar. Trots våra korta sekunder i finalringen så hann Thyra med att showa lite, när hon hoppade upp på ena prisutdelaren och snodde åt sig blombuketten vi skulle få.

Under de fyra timmarna som vi var inne på mässan så drog Thyra åt sig en himla massa uppmärksamhet, som vanligt. Den frågan som jag fick ställd flera gånger var ”Hur gammal är hon?”, och när folk fått svar på frågan så såg de väldigt förvånade ut för de trodde hon var en valp, och sen när jag sa att hon precis haft valpar så slog de nästan hakan i backen. ”Det syns ju inte?!?”. Näe, det syns knappt. Thyra är i ruskigt fin kondition, det finns inte mycket hängtuttar kvar och pälsen hänger sig fortfarande fast.

Med tanke på att Thyra varit mammaledig sen september, och sedan varit ute hos mina föräldrar i 10 veckor, så skötte hon sig verkligen perfekt igår. Hon var väldigt trött när vi åkte hemåt, och vid ett tillfälle såg jag på henne att hon tyckte situationen var jobbig. Det blev trångt när vi gick omkring bland rasmontrarna och hon reste lite ragg, men hon fortsatte ändå att marschera på framför mig i kopplet. Inne bland försäljarna fick hon gå lös och charmade såklart till sig en himla massa godis genom att sitta fint, eller ”Kanin!” som jag säger.

11 januari, 2010 | 14 kommentar »

14 kommentarer till “My Dog 2010”

 1. Martine Hansen:

  Gratulerer 🙂 Kjempefint bilde av dere!

 2. Marlene, Gibson & Vinna:

  GRATTIS igen! Kul att träffa er igen:-) Ja, Thyra är verkligen i god kondition! Ha det bra! //Marlene

 3. Annelie & Martin:

  Grattis!

 4. Johanna & Majken:

  Söta bilder! Kan inte låta bli att le för mig själv, när Håkan i filmen Kopps försöker få sin Chihuahua att sitta ”kanin, kanin!” 😉

 5. Lovisa, Inja & Fendi:

  Thyra är störtskön 🙂 Grattis igen.. Kan man säga jättemegadundergrattis och ha det innestående till framtida framgångar? 😛 Känns lite nästan lite tjatigt med grattis, grattis, grattis, men jag menar det lika mycket varje gång 🙂 You rock! 😀

 6. Maria:

  Kan säga att Thyra verkligen nedärvt sina egenskaper till sina avkommor. Har inte träna tränat något mer än inkallning & rumsrenhetsträning med Malte & ändå märker jag redan hur lättlärd han är. Kamplusten & energin är enorm, han & jag kommer ha så mycket kul ihop! Grattis igen!

 7. Linda,Olle,Minus:

  Haha tyckte du Marc va bra? Jag skämdes ju nästan. Han hade ju ingen sångröst ens! Fast låten passar definitivt till det den e skriven för:)

 8. Marika, Nellie o Speja:

  Grattis, grattis det är ni allt värda!!

  Kan tänka att det är skönt att ha Thyra hos dig igen!
  Hoppas vi syns på banorna framöver.

 9. Sandra:

  Grattis 🙂
  Hon är verkligen jätte fin Thyra!

 10. Annika:

  Grattis! Du har verkligen en hund som är one of a kind! Jättefin på alla sätt och vis. Dessutom är Du väldigt duktig med henne 🙂

 11. Annica:

  Ett stort grattis till er…härlig bild på er tillsammans 🙂
  Thyra ser så fin ut

 12. Sandra:

  Stort grattis igen till Årets Lydnadsungdom! Härligt att hon är i sånt fint trim så tätt efter valparna!!

  Du var inte ensam om att bli illa behandlad i besöksentrén (som fö bemannades av mässans eget folk). Jag och A hamnade i gräl med dem hela tre gånger under helgen och det helt utan att ha gjort nåt fel alls själva…

 13. Lisa:

  Grattis! 🙂

 14. Frida & Fluffbollarnar:

  GRATTIS! 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: