Som smör i solsken

Igår fyllde valparna 1 vecka, och alla utom en tik har godkända hussar och mattar som går och längtar till januari. Den sista tikens eventuellt blivande familj kommer och hälsar på om några veckor. Känns nästan lite konstigt att dom gått åt så fort, men väldigt kul. Speciellt med tanke på att det är en Tino/Thyra-valp som de blivande valpköparna vill ha, och inte bara en golden retrievervalp.

Valparna växer och frodas, och jag har redan hittat en favorit. En hane. Igår klippte jag lite klor på dom, och idag fortsatte jag med resten. De var väldigt lättväckta igår och inte alls villiga att vilja somna om, men idag gick det att lägga dom i knäet och få dom att somna om.

Thyra hon fortsätter att må hur bra som helst. Förutom hängtuttarna så går det inte att se att hon tar hand om en kull på sju valpar. Det är ju bara att anta att det beror på hennes goda grundkondition och att hon fick fortsätta röra på sig fritt ända fram till 2 veckor innan valpningen. Hon inte har haft någon feber efter valpningen, och det var inte många dagar som det rann illaluktande äckel om henne. Känns nästan som att det går lite för bra, men jag hoppas såklart att det får fortsätta så.

Vad valparna kommer få för namn blev klart i onsdags eftermiddag. Hanar och tikarna kommer få olika namn, men som ändå håller sig inom samma tema. Ni får dock stå ut med att jag är snål och håller temat för mig själv tills valparna är registrerade.

20 november, 2009 | 11 kommentar »

11 kommentarer till “Som smör i solsken”

 1. Maria:

  Jag är en av dom som längtar till tusen. Fy fasen var valpsjuk jag är.
  Thyra ser nästan för pigg ut. Vilken otrolig kondition den tjejen har!

 2. Angelica & Lex:

  Samma här, längtar som en tok. Och det var ju bra att du inte lyssnade på person anonym utan att hon fick röra på sig som hon ville… =)

 3. Johanna och Sting:

  spännande!

 4. Emma:

  klart valparna får nya hem snabbt när de har så fina föräldrar 🙂 ska bli spännande att följa denna kull också 🙂

 5. Annika:

  Grattis till att ni fått duktiga mattar och hussar till valparna. Det är väl inte svårt med en sån kombination och när man följt dig och Thyra så vet man ju vilken härlig tik du har och vem skulle INTE vilja ha en valp efter henne? Söta är dom också så man smälter. <3
  Får väl säga Grattis till Maria och Angelica och lycka till med er nya flockmedlem.
  Skönt att Thyra mår bra och jag håller med om att det var bra att du inte lyssnade på anonym utna gjorde det som var bäst för Thyra och dig!

 6. Karro och King :):

  Oj såå söt 🙂 Va skönt att ni redan hittat så många bra hem! Glad helg på er 🙂

 7. Ingela, Zeb, Indy:

  Suck, och jag som är så nyfiken! =)

 8. Linda,Olle,Minus:

  Fy satan va söt!!!

 9. Nina:

  Vilka godingar 🙂 de är så söta.
  Ge Thyra gumman en stor kram.

 10. Sandra:

  Förstår att valparna gått åt, hade golden varit en hund som intresserade mig så hade jag gärna tagit en valp från Thyra ! Ska bli roligt å se vad det blir för namn sen på valparna 🙂

 11. Caroline o. Lukas:

  Puh vilken tur att alla gossar är tingade…annars hade man ju varit grymt sugen 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: