Träning och träning

På förmiddagen gjorde jag och Lhine nåt som vi inte gjort på evigheter. Vi gick ut i parken och tränade! De senaste månaderna när vi tränat här hemma så har vi bara tränat nere på gården. Det blev lite lätt appellträning med framförgående och inkallningar med apportbocken, vilket gick bra förutom att det gick en tant rakt genom inkallningen. Då kom jag på varför vi slutat träna i parken.

Nu under kvällen har vi varit och tränat lydnad på brukshundklubben med Thina. Tänk vad mycket lättare det är att komma iväg och träna ordenligt när man bestämmer träff med någon annan.

För Lhines del blev det konskick med kommendering ett par gånger innan det blev hela dirigeringsapporteringar. I måndags bestämde jag att nästa gång vi tränade skulle Thina kvacka när hon la ut apporterna, och det hade hon behövt göra idag ändå för apporterna försvann i det oklippta gräset. Dessutom låg det tussar av gammalt klippt och torkat gräs.

Dagens dirigeringar blev helt klart överkurs, men hon gick åt rätt håll iallafall! Några gånger fick jag kasta bollen åt henne, när hon gått åt rätt håll men hunnit springa över apporten. Hon var superduktig och hittade apporterna några gånger också! Vi körde 4-5 dirigeringar åt höger, och sen avslutade vi med en vänster. Där ville jag mest se om hon skulle lyssna eller inte, och det gjorde hon – plus att hon hittade apporten!

Efter lite vila gjorde vi en lång budföring, som var helt klockren. Den bästa hon någonsin gjort. Lhine brukar fastna hos mottagaren, men idag fick Thina stå utan belöning. Fin ingång utan hjälp, och sen stack hon tillbaka på första kommandot. Härligt!

Thyra och jag blev kommenderade i ett fritt följ, som kändes kanon! Hon satt snett vid en vändning på stället, men i övrigt hängde hon på med glad svans.

27 augusti, 2009 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Träning och träning”

  1. Lovisa, Inja & Fendi:

    Hahaha, tanter till förbannelse. Idag när vi var ute och la spår så kom två tanter och skulle plocka bär. Jag sa att självklart har vi ingen egenrätt på skogen, men det vore jättesnällt om de kunde tänka sig att antingen vänta lite eller gå där vi inte hade lagt spår. De såg lite tveksamma ut, då sa jag att det var blodspår så det var blod och klövar i hela skogen. Då packade de ihop sig och åkte..hahahaha

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: