Träning och tävlingsträning

I morse började klockan ringa 07.00, men eftersom att jag inte har någon som sparkar mig ur sängen på morgarna när klockan ringer så kom vi inte iväg till brukshundklubben förrän 2 1/2 timme senare. Hundarnas reaktion när klockan ringer är oftast lika med noll, så dom är ju inte heller till stor hjälp när man ska försöka gå upp skapligt.

På brukshundklubben blev det iallafall en del träning. Thyra fick mest bara tramsa omkring, men Lhine hon fick seriös träning. Två pass med framförgående och sen ett pass med appellklassens hopp över hinder. Lhine slutade löpa i måndags, och igår var 21:a dygnet, så planen för kvällen var att tävlingsträna appellydnaden på Söderköpings brukshundklubb.

Tävlingsträningen blev av, och 181.5  poäng skrapade vi ihop med en nolla på framförgåendet. Ska vi ha poäng på vår inplanerade appellstart så måste jag läsa på hur framförgåendet kan läras in och börja om från noll. Lhine har ingen förståelse för momentet, utan tycker mest att det bara blir jobbigt just eftersom att hon inte vet vad hon ska göra.

Lhine var inte riktigt sig själv idag tycker jag, men hon är ju inte riktigt i form. Har inte blivit mycket träning under löpet, och den här veckan har vi tagit det lugnt på grund av svansen. Alla ekipage fick en muntlig genomgång efteråt, och jag fick även tipset att öka på takten och ta kortare steg i fria följet. I övrigt så kommenterades Lhines roliga stil i fria följet. Hon körde dressyrhäststilen idag, och då vinglar hon åt alla möjliga håll. Ögonkontakten och bakdelskontrollen är det inget fel på, men resten…

Lhines ingångar kommenterades också. Hon slår runt lite för tidigt, och backar liksom in i rätt position. Det ser väldigt roligt ut, men det är kanske inte alla domare som kommer uppskatta det så där har vi något att jobba på. Vad vi fick för placering vet jag inte, och det spelar heller ingen roll. Vi åkte dit för att kolla av statusen, och nu vet vi vad vi har att jobba på.

Om 20 minuter ska vi ta den första kvällspromenaden tillsammans med grannen och hennes grabbar på tre veckor. Misstänker att det är en Lhine som kommer bli precis skogstokig! Urax och Bisse kommer nog bli glada i ungefär 5 sekunder, tills dom inser att Lhine har slutat löpa.

20 augusti, 2009 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Träning och tävlingsträning”

  1. Lotta och Crespo:

    Vilka härliga hoppbilder du tagit!!

  2. Karro och King :):

    Va fint det blivit här! Otroligt fina bilder, galet! 😀

  3. Maria:

    Vi skrapade visst ihop exakt samma poäng idag:-) Lite komsikt! Grattis!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: