Stackars Lhine

I lördags fick hundarna följa med på fest ute på en ö i skärgården. Det var inte jättelockande att ta med hundarna, men på grund av Lhines löp hade jag inte så mycket annat val. Med några tuggben och ett gäng kompostgaller kändes det som att kvällen skulle kunna lösa sig på ett smidigt sätt.

Hundarna skötte sig fint, och under kvällen när regnet kom blev de instängda i vardagsrummet tillsammans med deras bilfilt och varsin skål med mat. De tittades till någon gång ibland, men i övrigt var det ingen som brydde sig om dom. Tyvärr så hade Lhine tydligen tråkigt och sysselsatte sig med något som inte var så bra, och som inte upptäcktes förrän idag.

Imorse när hundarna fått mat fick Lhine akut kli i rumpan och började slicka och nagga sig runt svansen. Hon är duktig, eller vad man nu ska kalla det, på att tömma sina analsäckar själv så jag trodde det var något sånt hon höll på med. Fast senare när vi lämnat in bilen på service och var i Brunnsparken för att träna så var hon märkbart irriterad i rumpan.

Hon kliade sig mot backen, la sig ner när hon fått bollen som belöning och så såg hon plågad ut i ögonen. Då började jag misstänka att hon kanske tuggat hål på en analsäck och började undersöka henne. Hittade inget konstig kring rumpan, men ändå var svansen kladdig. När jag började gräva i svanshåret hittade jag något äckelpäckel. Jag vet inte varför, men av någon anledning har hon slickat och naggat på undersidan av svansen så att det har blivit irriterat och varigt.

Istället för att träna under tiden som bilen blev servad gick vi istället Söderköping runt för att köpa alsolsprit och tratt. Gick bort till djurkliniken för att se om dom ville sälja en tratt åt mig, men icke. Dom ville väl såklart försöka håva in lite pengar på Lhines svans. Då gick vi vidare till djuraffären istället, och under tiden ringde mamma och tyckte att jag skulle köpa en spray som smakar illa istället. Det fanns sån spray i djuraffären, och sen blev det ett besök på apoteket också innan vi hämtade ut bilen.

Nu är svansen tvättad och sprayad. Bara att hålla tummarna för att såret torkar ihop snart.

17 augusti, 2009 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Stackars Lhine”

 1. Ida:

  Stackars Lhine.
  Hoppas det läker fint och fort.

 2. Anna,Ludde&Shappo:

  Uamejen 🙁 Stackars Lhine… Hoppas hon blir bra snart!

 3. Johanna, Hilda & Edda:

  Exem? ..brukar ju klia och vara varigt.

 4. Linda,Olle,Minus:

  Stackars Lhine! Minus har fått en böld som spruckit o kliar en massa så det e tratt som gäller när han e ensam.

 5. Angelica:

  Hoppas att det riktigt snart blir bättre. Stackars liten!

 6. Nilla och Soda:

  ush då!
  jag har faktiskt ingen aning. försöker se det från den ljusa sidan.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: