Konskick

Äntligen en dag utan plågande sol, så under förmiddagen åkte jag och hundarna bort till vår favoritgrusplan där de fick varsitt pass med konskick.

Började med Thyra, och idag provade jag att ha en target liggande bakom konan och använde inte mindre än tre(!) bollar som belöning. Hur jag kom på den idén vet jag inte riktigt, men tanken var att det på så sätt skulle bli lättare att hålla tempot uppe. När Thyra har en boll i munnen, så kan jag dra iväg boll nummer två och därefter boll nummer tre.

Med en boll tycker jag det blir lite för mycket lydnad i det som ska vara en belöning/lek, eftersom att Thyra måste komma in med bollen om jag ska skicka iväg den igen. Om min idé med tre bollar kommer fungera eller ej i längden har jag ingen aning om. Idag tyckte Thyra iallafall att det var askul med bollar överallt.

När det var Lhines tur plockade jag fram köttbullarna. Jag brukar alltid springa ut till konen och belöna henne, för var belöningen hamnar när jag kastar den brukar påverka var Lhine hamnar vid nästa konskick. Började dock med att kasta boll åt henne och det fungerade alldeles utmärkt, så idag blev det bara bollbelöning för henne också.

11 augusti, 2009 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Konskick”

 1. Anna,Ludde&Shappo:

  Tre bollar låter ju kanonskoj för vovvarna, ju mer bollar desto roligare! 😀

  Underbar bild, man ser verkligen farten.. här går det undan! =)

 2. Angelica:

  Låter som en riktigt bra idé!
  Melker hade gillat den 😉

 3. Lotta och Crespo:

  Det lät ju som en kul grej att prova!! Misstänker att Crespo skulle tycka det vore skitkul!! Ju fler bollar desto bättre liksom… 😉

 4. Carin:

  Tråkigt att det inte blev något VM, men kanske nästa år? Kul att träningen fungerade bra 🙂 Endel ha ju turen att kunna träna 😉

 5. Nina:

  Kul med bollar överallt 😀 kanske en ide att prova på herrn som tycker allt är tråkigt. Fina bilder på Thyra 🙂

 6. Nilla och Soda:

  Låter som en bra idé. Fin bild!

 7. Lisa:

  En kul ide’ med fler bollar.. de måste jag prova
  De blev jättefint på hemsidan med de nya utseendet 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: