Glass och apporteringsträning

Planen för den här dagen var att 14.00 skulle jag och mamma träna apportering med Lhine och Ingrid, för att sedan åka in Söderköping och äta glass på Smultronstället. Vädret såg dock inte så lovande ut, och jag hade inga regnkläder med mig så vi vände på planeringen istället.

Efter besöket på Smultronstället var jag både spymätt och väldigt frusen, och inte alls ett dugg sugen på att träna apportering. Efter att ha suttit inne hos Regnavalparna en stund kom dock motivationen smygande, så jag, mamma, Thyra, Lhine och Ingrid åkte bort till en fårhage för att träna sök. Medan jag och mamma fixade med söket fick hundarna sitta kvar i bilen utom synhåll.

Lhine fick börja, och jösses vilken inledning hon gjorde på söket! Hon dundrade rakt ut och hämtade kaninen i en rasande fart. Hon fortsatte sedan att jobba i ett högt och jämnt tempo, och fick plocka in allt; två kråkor, två måsar, en duva och en kanin. Det var riktigt kul att bara stå och titta på när hon jobbade, och hon var faktiskt den av hundarna som var absolut bäst idag. Hennes arbetet var klockrent.

Detta var första träningspasset sedan Lilla retrievermästerskapet, för nästan 3 veckor sedan, och sedan dess måste Lhine ha tänkt till ordentligt. Jag var riktigt nöjd med hennes arbete då, men idag var hon helt suverän. Det börjar nog bli dags för mig att få arslet ur och anmäla henne till några prov. Vi har ju visat att vi kan, och idag har Lhine visat att hon kan ännu mer.


Nöjd Lhine efter avslutat sökarbete.

13 augusti, 2009 | 7 kommentar »

7 kommentarer till “Glass och apporteringsträning”

 1. Lotta och Crespo:

  Vad kul att läsa att Lhine går så bra!! Nu är det bara att anmäla!! Lycka till!!

 2. Johanna och Sting:

  Heja Lhine! Hon är ju helt suverän!

 3. Fran:

  Duktiga Lhine, hon ser så nöjd ut på bilden efter träningen, härligt!!! klart ni ska anmäla, det fixar ni plättlätt ju.

  vad fin sidan blivit!

 4. Kadja:

  Vill du införa djurpoliser i Sverige? Skriv på isf! Många djur lider i onödan p.g.a att polisen inte har tillräckligt med resurser för att rycka ut i fall där djur vanvårdas. http://upprop.nu/TTEE

  Snygg blogg och fina hundar btw!

 5. Angelica:

  Hejja er ut på prov nu!!

 6. Kadja:

  Tack! Det är så många djur som lider i onödan. Det är så svårt att kunna rädda djur idag, det är nästan bara extrema fall som det görs nånting åt. Det var så lite så. Kommer kika in här fler gånger!

 7. Carin:

  Härligt med enså lyckad träning 🙂 Man riktigt ser hur nöjd Lhine ser ut på bilden. Nu är det bara att anmäla då!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: