SSRK Mjölby

Igår var jag och Nhora på SSRK:s utställning i Mjölby, där Nhora ställdes för sista gången i valpklass. Vi var på plats i god tid, och när vi klev in i ridhuset så kom jag på att hon aldrig varit i ett ridhus förut. Hon kunde inte brytt sig mindre om det, utan undrade mest vad vi skulle hitta på för något skoj.

Vi passade på att ringträna inne i ringen en stund innan bedömningen började, och sedan blev det en stunds väntan innan det var vår tur. Nhora skulle in som hund nummer 18, och när vi fick hem nummerlappen så trodde jag först att något blivit fel, men det var hela 22 valpar anmälda!

Det var många fina valpar i valpklass I och valpklass II hanar, men det delades inte ut många HP:n!

Jag har ringtränat en stund med Nhora varje dag den senaste tiden, för att försöka komma på hur jag ska få henne att röra sig lite lugnt och avslappnat. Jag hade väl även hoppats att hon själv skulle komma på att springandet i en cirkel inte leder till någon belöning och därmed sänka sin förväntan, men icke.

Vid rörelserna igår så var det lite fladdrigt, även om hon inte hade lika bråttom som hon haft tidigare, men hon skötte sig kanon när domaren kände igenom henne! Det var en manlig domare som tog ordentligt i hundarna, det såg nästan lite brutalt ut ibland, och Nhora bara stod där som ingenting. Det var våran vinst, och viktigare än resultatet, efter att hon varit så spökig.

Det blev en 3:e placering för Nhora. Tyvärr inget HP den här gången, men det hade jag på känn eftersom att det bara hade delats ut 1 eller 2 i de tre tidigare valpklasserna. Nhora fick en fin kritik, och domaren var snäll och kallade hennes rörelser för ungdomliga. Jag själv hade nog kallat dom för slarviga. Ha, ha!

”Feminin tik av mycket god typ. Bra proportioner. Tilltalande huvud.
Bra resning och rygglinje. Högt buren svans. Välkroppad. Bra ben och tassar.
Korrekt päls. Mycket ungdomliga rörelser.”

28 oktober, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: