Fredagskul!

Thone, hunden som lärt mig att det är roligt att träna fotgående.

Idag på eftermiddagen gick hela familjen bort till en lekplats där det ligger en gräsplätt precis intill. Evelina skulle få leka och Thone och Nhora skulle få träna en stund. På vägen dit mötte vi en jobbarkompis och hennes son. De undrade om de fick hänga på, och det var klart att dom fick. Evelina är ju väldigt blyg av sig, men efter en stund så kom hon och jobbarkompisens son igång och lekte tillsammans. När vi var på väg hem igen så sa Evelina att hon ville leka med honom igen någon dag.

Thone fick ett rallylydnadspass, och vi slipade på några olika moment. Vi har faktiskt anmält oss till en tävling till, och till dess vill jag att vissa moment ska kännas lite säkrare. Exempelvis som Helt om från varandra, där Thone inte alltid är med till 100% och även gör en onödigt stor snurr som kostar några poäng.

Idag var hon väldigt i gasen, och supertaggad på konskick och tjuvade lite här och där. Det spelade inte så stor roll vad jag sa, det mesta betydde ”Konan!”. Jag använder en hel del handtecken, och för att Thone skulle få tänka till lite så tränade vi på sidbyten framför och bakom utan handtecken. Inte för att jag tycker det är fel att använda handtecken, utan just för att få Thone att lyssna bättre.

Nhora fick två korta lydnadspass, och skötte sig jättefint med all störning som de två små bjöd på. Det blev lite fotgående, apportering och fjärr. Den där apporteringen kommer jag behöva fundera på, för hon gör ett rejält omtag och lägger in apportbocken jättelångt bak i munnen… Hon vill gärna paketera och bära saker med hela munnen, så jag kanske helt enkelt måste lära henne hur apportbocken ska tas och hållas. Kanske ett bra inomhusprojekt i vinter, när det typ är mörkt dygnet runt och fingrarna fryser ihjäl utomhus.

Kameran fick följa med också, och Lenny tog ett gäng bilder medan jag tränade med Thone och Nhora. Förutom att det alltid är kul att få hundarna fångade på bild under träning, så var det väldigt roligt att få se hur Nhora ser ut i fotgåendet! Det ser ut att kunna bli riktigt fint!

25 oktober, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: