2 x BEST IN SHOW!

Mor och dotter, dagens vackraste hundar.

Idag har hela familjen varit på Goldenklubben Östergötlands årliga Goldendag, och vilken dag det blev. Soligt och fint väder, och resultaten kunde inte blivit bättre heller!

Jag och hundarna var där vid 9-tiden för att sätta upp tältet, anmäla Evelina till barn med hund och för att Nhora skulle få god tid på sig innan vi skulle in i utställningsringen. Vi gjorde hälsningsövningen som Susanne tipsade om på valpkursen, där Nhora på kommando fick ta en bit pannbiff ur handen på folk.

En timme senare kom Lenny och Evelina och gjorde oss sällskap, och Evelina var så taggad på att få springa i ringen med Thone! Hon har varit så duktig och tränat med Thone här hemma på tomten inför denna dag.

Nhora skötte sig fint inne i ringen, med tanke på vad hon är inne i för period. Vi fick till en riktigt bra ringträning! När domaren kände igenom henne så satte hon sig ner, men stod duktigt till när jag ställde upp henne igen. Vid rörelserna ville Nhora springa för fort, men då stoppade jag henne med att ta runt henne i en cirkel innan vi fortsatte framåt igen. När vi sprang fram och tillbaka så sprang hon riktigt fint.

Nhora fick HP och blev bästa tikvalp, och innan vi gick ut ur ringen så hälsade hon och domaren på varandra ordentligt. Nhora låg avslappnat på rygg och njöt av att bli kliad på magen. Som sagt, hon fick en väldigt trevlig och positiv stund i ringen.

Jag ställde Thone också, mest för skojs skull. Hon har fått både kropp och päls, även om pälsen på svansen är lite kort. Mamma klippte av den en bit när Thone hade valpar, för att hon inte skulle bli så kladdig av avslaget. Sen när Thone kom hem igen, så klippte jag ner den helt så att hon fick en labradorsvans. Inte vackert, men snyggare än att ha ett ”hål” i svansen.

Här hemma har jag försökt ringträna med Thone, men då har hon bara tänkt ”Jobb! Jobb! Jobb!” och slängt bak huvudet för att titta på mig. Men så fort vi kom in i ringen idag så sprang hon avslappnat och fint i löst koppel. Jag behövde liksom bara följa med. Dagens domare vill ha bra rörelser, så vi fick springa många varv. Thone sprang hem vinsten och blev bästa tik.

Innan finalerna var det då dags för barn med hund, och Evelina blev jätteblyg. Det tog tvärstopp. Jag frågade om jag skulle följa med henne  runt i ringen, men det ville hon inte. Jag fick inte säga något, och ingen fick titta. Domaren frågade om Evelina vågade hålla henne i handen, och det gick bra, så tillsammans sprang de med Thone i ringen.

Jag stod hos Evelina när hon skulle ställa upp Thone, och då var hon lite ledsen för att det inte hade blivit rätt. Men när domaren kom med rosett och priser så sken hon upp och blev jätteglad. Det var Evelina och en till med i barn med hund, och båda vann förstås. När utställningen var slut så ville hon in och springa med Thone i ringen, och då gick det lika bra som hemma på tomten. Thone följde med runt i ringen i löst koppel, och sen ställde Evelina upp henne fritt. Jättefint!

Innan utställningen var slut så var det ju dags för finaler. Nhora som varit i buren en stund var lite väl sprallig så det var inte lätt att få till några rörelser, men jag tog tid på mig för att försöka samla ihop henne. Det blev Nhora som vann och blev BEST IN SHOW-VALP!

Även Thone skulle in i finalen, och hon fortsatte att springa fint och sprang hem BEST IN SHOW!

Mor och dotter BEST IN SHOW, så himla roligt!

Nhora
”Väldigt vackert huvud. Mörk vacker blick. Bra noslängd.
Mycket välkroppad för åldern. Bra underlinje. Bra pigmenterad.
Vackra starka tassar.Väl ansatt och buren svans. Lovande pälskvalitet.
Bra färg. Något blyg för dagen men med träning kommer det bli toppen.
Mycket lovande. Välpresenterad.”

Thone
”4 år. Feminin tik. Välformade mörka ögon. Bra käkar. Korrekt bett.
Stark hals med god längd. Starka parallella ben. Välknutna tassar. Bra
underlinje. Stark handlov. Bra storlek. Bra päls och pigment. En hund som
har en mycket tilltalande helhet. Lovande och mycket välvisad.

8 september, 2019 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “2 x BEST IN SHOW!”

  1. Gunilla:

    Dubbelt grattis till dig och ett extra stort grattis till Evelina.

  2. Annika i Lindby:

    STORT GRATTIS! En extra applåd till Evelina! Duktigt och modigt gjort!

  3. Annica Grip Fager:

    Ett stort grattis till fina resultat. Jättefina hundar.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: