Vi hissar flaggan för Thyra


Freestyle-VM i Finland 2014. Där Thyra, nyss fyllda 10 år, blev världens 9:e bästa freestylehund.

Sveriges nationaldag, och på dagen ett år sedan jag blev tvungen att ta beslutet att låta Thyra få somna in. Ett tungt, men ändå lätt beslut. Vi gjorde allt vi kunde för att hålla hennes cancer i schack, och när det inte fanns fler behandlingar att ge så hade jag redan bestämt att den dagen hon blev påverkad av sin cancer så skulle jag inte försöka hålla henne vid liv för min skull. Thyra skulle få vara Thyra.

Jag saknar henne jättemycket, men sorgen har varit mycket lättare än vad jag trodde att den skulle vara. Vi fick många fantastiska år tillsammans, med så många häftiga minnen och vi hade så roligt! Det vi gjorde, det gjorde vi verkligen tillsammans. Vi hann få göra allt vi ville, och lite till. Thyra hade nog gärna fått tävla ett tag till och vi hade en tävling inplanerad strax innan hennes 13-årsdag(!), men hennes hörsel blev alldeles för dålig.

Även om Thyras pension inte blev som jag hade hoppats, så är jag ändå glad över de extra månaderna vi fick tack vare de behandlingarna hon kunde få mot cancern. Nästan ett halvår extra fick vi tillsammans, och Thyra mådde precis som vanligt under hela behandlingstiden. Pigg, glad och alldeles underbar.

Medan de flesta andra hissar flaggan och firar Sveriges nationaldag så hissar vi flaggan för Thyra, tänder ett ljus och tänker lite extra på henne idag.

6 juni, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: