Valpkurs, tredje tillfället

På valpkursen idag träffades vi i Skänninge och tog en promenad med valparna och hittade på lite olika saker på promenaden. Vi gick bort till en park vid tågstationen, och under den sträckan skulle vi ha på oss ”bra-glasögon” och belöna allt som valparna gjorde som vi tyckte var bra. Jag belönade när Nhora tog kontakt, gick med löst koppel, när hon tog kontakt efter att kopplet blivit sträckt och när hon hittade en stor pinne som hon tog upp och bar på. Efteråt fick vi berätta vad vi valt att belöna, och några hade belönat när valparna undersökt saker eller låtit bli att plocka upp skräp.

I parken fick vi försöka komma på tre olika saker man kunde träna vid ett staket. Nhora fick gå runt en staketstolpe, ställa sig med tassarna på planket och sen försökte jag få henne att gå lite i sidled medan hon fortfarande hade tassarna på staketet. En kul grej att ha med sig i huvudet när man är ute och går, att göra olika trick med/på det man går förbi på promenaderna.

Sen fick vi låta valparna stå och äta godis mellan våra ben, för att sedan göra inkallningar där vi vände oss om och kallade in valparna mellan benen. Nhora tyckte att det var superkul, och fattade grejen direkt! Det kommer jag fortsätta med här hemma. Jag kommer väl inte se klok ut, när jag står med arslet vänd mot Nhora och tittar ner genom mina ben, men det kommer ju bli så tydligt för henne vart hon ska och vad det betyder när jag står så. Sen så småningom kommer det nog räcka med att jag vänder mig om.

Valparna fick gå i trappa också, och så tränade vi lite hantering i en tunnel och åkte hiss. Sedan gick vi tillbaka mot parkeringen där vi började promenaden, och under den sträckan skulle vi passa på att göra minst 10 inkallningar. Det blev sedan en liten stunds vila i gräset innan vi fick prova att shejpa valparna att stoppa ner huvudet i en burk och trampa på en target.

Jag tror jag hann belöna Nhora två gånger innan hon hade ner hela huvudet i burken. Hon är väldigt smart och lättlärd! När vi fick prova på targeten märktes det dock att hon var väldigt trött. Hon förstod inte riktigt vad hon blev belönad för, och bjöd på fina lägganden istället. Men några tramp på targeten fick vi till iallafall.

När vi kom hem ville hon ha sin kvällsmat, och sen kröp hon in under sängen för att sova och kommer nog inte komma fram något mer ikväll.

26 juni, 2019 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: